Taranii nu muncesc pamantul, asa ca il cumpara stranii.La noi e de 50 de ori mai ieftin ca in Olanda
Avem pamant pe care cresc doar buruienile, peste 2 milioane si jumatate de hectare. Si daca taranii nu vor sa munceasca terenul, au pus strainii ochii pe el. Au cumparat cat au putut de mult si au amenajat pe el sere si plantatii ca la carte.
La noi un hectar de teren arabil este si de 50 de ori mai ieftin decat in Olanda, de exemplu.
La Barlad, in judetul Vaslui, niste oameni de afaceri din Israel au investit 3 milioane de euro in 23 de hectare de teren, pe care au ridicat sere pline ochi de legume.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
„Toata suprafata era in paragina. Au investit in ridicarea acestor sere, in diferite utilaje agricole. Au cumparat terenurile de sub sere", a declarat Iulian Goldslegher, reprezentantul investitorilor:
Zilnic, pe poarta unitatii ies acum zeci de tone de rosii cherry, vinete si fructe. Lesne de inteles ca si profitul e pe masura.
In centrul tarii, la Garbova de Sebes, un concern germano-olandez vrea sa amenajeze cea mai mare ferma de vaci din Transilvania. Ca sa aiba cum sa hraneasca miile de cornute, strainii au cumparat in plina criza 18 hectare de teren.
In vestul tarii, in localitatea Ianosda din Bihor, cat vezi cu ochii sunt numai culturi de porumb, soia, rapita, floarea soarelui si grau. Le apartin unor olandezi, care au investit in urma cu 4 ani, 2 milioane si jumatate de euro in teren.
Daca in acest moment in Romania pretul unui hectar de pamant arabil variaza intre 1000 si 2000 de euro, in Olanda ajunge si la 50.000 de euro. Si in Danemarca este scump: 28.000 de euro, iar in Marea Britanie 17.500!