"Învaţa să ceri #Ajutor". Cei mici, învăţaţi cum să anunțe dacă sunt abuzați
Pentru că se înmulţesc alarmant cazurile de abuz asupra copiilor, cei mici vor fi învăţaţi cum să ceară ajutor printr-o anumită poziţie a corpului.
Adulţii care vor vedea în locuri publice un copil stând în picioare, cu braţele încrucişate şi capul uşor plecat în faţă, sunt sfătuiţi să anunţe poliţia.
De multe ori, copiii sunt agresaţi chiar de rudele apropiate sau de cunoscuţi şi le este teamă să spună.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Monica Pop, medic: "A venit un băieţel, categoric tăiat cu un cuţit. Copilul avea 11 ani şi era cu bunica. A spus că s-a tăiat cu un spray, era foarte clar că era taiertura de cuţit şi ochiul rămâne cu handicap definitiv. Era învăţat să nu spună."
Într-o astfel de situaţie, copilul trebuie să ceară ajutor prin gesturi, dacă îi este frică să vorbească.
Voluntarii vor să îi înveţe pe cei mici cum să tragă un semnal de alarmă: să stea în poziţia "învaţa să ceri #Ajutor", în picioare, cu braţele încrucişate la piept, iar capul uşor aplecat în faţă.
Pentru că nu este suficient că doar copiii să ştie semnificaţia acestui gest, cei care au lansat campania au de gând să apeleze şi la primarii, care să-i informeze pe adulţi. Astfel, cei care văd un copil abuzat să anunţe poliţia.
Numai în 2017 au fost înregistrate aproape 500 de abuzuri, reclamate de băieţi şi fete care au şi-au făcut curaj şi au sunat la telefonul copilului. Specialiştii se tem că, în realitate, ar putea fi mii de cazuri nereclamate.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!