Interviu cu un român care lucrează ”de acasă” din Tenerife. Ce cheltuieli are pe insulă

Ultima actualizare: 28-11-2020 10:41

Odată cu pandemia, "munca de acasă" nu mai reprezintă o raritate. Tot mai mulți români lucrează din sufragerie ori din bucătărie. Dar sunt unii care au mers mai departe.

Vorbim despre norocoșii care își permit să lucreze din orice colț al lumii și chiar au făcut acest pas.

Un exemplu este Costin Mocanu - un IT-ist care s-a mutat temporar în Tenerife și își vede de treabă de acolo. El a plecat din România în urmă cu aproximativ o lună și spune că are acolo cam tot ce își dorește.

”Am cam tot ce doresc: în primul rând vreme caldă, surf și posibilitatea să-mi fac treburile pentru birou de pe terasă, unde sunt în momentul ăsta.” - spune Costin.

El cunoaște deja această insulă turistică de aproximativ 4 ani de zile: ”În fiecare an în toamnă vin să fac puțin surf și să combin cu munca de acasă, să zic, sau din străinătate, în cazul meu.”

Cât privește costurile acestui trai invidiat de unii, Costin spune că prețul chiriei în Tenerife ajunge la aproximativ 1000 de euro lunar.

”Nici foarte scump, dar nici foarte ieftin. Pe cazare dau în jur de 1000 de euro pe lună pe un apartament micuț, dar echipat cu tot ce-mi trebuie, iar pe mâncare dau aproximativ cât dau și în țară. Mâncarea nu este foarte scumpă aici, restaurantele au prețuri cam cum au și în țară. Deci diferența nu este foarte mare, eu zic că este un compromis foarte bun dacă îți permiți și dacă vrei să lucrezi din străinătate, să combini, așa, partea zilei în care ai timpul liber să combini cu o vacanță aici, ori în Tenerife ori în altă parte.” - a spus Costin Mocanu la Știrile Pro TV.

 

Iar programul de lucru este unul lejer. Începe la amiază, în jurul orei 12, și termină la 6 sau 7.. ”sesiunile” de surf fiind foarte importante.

De obicei mă trezesc dimineața. Mă trezesc puțin pentru birou, dar nu foarte mult. mai degrabă citesc, așa, e-mail-urile, să văd ce s-a mai întâmplat, după care mă duc puțin și mă antrenez, fac niște surf, dacă sunt condiții. Nu sunt condiții în fiecare zi. Iar pe la ora 12 la prânz mănânc și mă apuc de lucru. Programul meu e de așa natură încât trebuie să lucrez puțin după-amiază, mai ales că aici suntem cu 2 ore în urmă. Și în țară lucram puțin pe orele din a 2-a jumătate a zilei. Iar aici cu atât mai mult. Deci undeva pe la ora 12 mă apuc de lucru și pe la 6-7 seara termin, și dacă mai am timp sau îmi permit condițiile ies și mai fac o sesiune de surf ori mă plimb puțin și mai vizitez din insulă.” - mai spune tănărul IT-ist.

Cum se protejează oamenii de Covid-19 în Tenerife

 

În opinia lui Costin, în Tenerife, oamenii nu sunt ”foarte panicați”. Se respectă cu strictețe regulile privind igiena și purtatul măștii de protecție, însă,  în rest, ”lumea își vede de activitățile zilnice.”

”Am observat mai puțini oameni ca în anii trecuți. Turiști în continuare sunt aici. Nu pare să fie nimeni foarte panicat. Toți iau foarte în serioa măsurile de precauție și de izolare. Sunt câteva reguli pe care le-a preluat de la aeroport de când am aterizat, și anume: masca trebuie purtată peste tot, cu excepția momentelor când ești la restaurant și stai la masă, în magazine ai la intrare, la absolut orice magazin, nici nu poți intra, te obligă să te speli pe mâini cu gelul acela dezinfectant și nu te poți strânge în grupuri mai mari de 10 persoane. Dar în rest, se pare că lumea își vede de activitățile zilnice fără niciun fel de problemă.” - a mai spus Costin la Știrile Pro TV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO