Insula Belina revine în domeniul statului, prin Hotărâre de Guvern. Dancă: ”Este o reparație a unei monstruozități”

Insula Belina revine în domeniul statului, prin Hotărâre de Guvern. Dancă: Este ”o reparație a unei monstruozități”
Inquam/ George Calin

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române, a anunţat, vineri, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

 

El a spus că această decizie este "o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului".

"Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România, atât timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, să spunem cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost, în acea perioadă, gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru uzul personal", a afirmat Dancă.

El a spus că prin această Hotărâre de Guvern se înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

Citește și
liviu dragnea, balta belina, prejudiciu, tel drum
Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal. "Vă bateţi joc pentru Dragnea"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

 

Insula Belina, reînscrisă în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului

 

"Prin proiectul de Hotărâre de Guvern, adoptat în şedinţa de Guvern de ieri, Insula Belina revine în domeniul public al statului, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române. Este o reparaţie a unei monstruozităţi juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an, urmat de această Hotărâre de Guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului", a adăugat Dancă.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Dosarul Belina. Avocaţii vor să demonstreze că este o doar o baltă de peşte
Dosarul Belina. Avocaţii vor să demonstreze că este o doar o baltă de peşte

Tribunalul București a început, marți, audierile în dosarul „Belina”, în care Sevil Shhaideh, fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, este acuzată de abuz în serviciu.

Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal.
Insula Belina ar putea fi transformată în paradis fiscal. "Vă bateţi joc pentru Dragnea"

Încă o iniţiativă controversată a puterii de la Bucureşti a devenit lege. Cazinourile construite pe insule şi grinduri vor fi scutite de plată impozitului şi a taxelor pe teren.

Taxe reduse pentru cazinouri pe insule. Opoziţia acuză
Taxe reduse pentru cazinouri pe insule. Opoziţia acuză "o lege pentru Dragnea şi Belina"

"Taxe reduse la jumătate pentru cei care fac afaceri pe insule şi grinduri în România, inclusiv cazinouri''. Este propunerea senatorului, Şerban Nicolae, adoptată luni de comisia juridică.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.