Orban anunță revenirea Insulei Belina în administrarea statului: "Preluarea se face fără contractele cu Tel Drum"

Ultima actualizare: 21-05-2020 19:42

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului, ”după o lungă perioadă în care au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea”.

”Oh, Belina! Am o veste bună să vă dau: după o lungă perioadă în care Insula Belina şi braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD şi ai lui Dragnea, azi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Se semnează procesul verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi Brațului Pavel. Preluarea se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul Judeţean cu Tel Drum. Preluarea va fi curată”, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, în deschiderea ședinței de Guvern.

Premierul a cerut să se verifice tot ce s-a construit ilegal în Insula Belina, iar Ministerul Mediului să decidă, prin HG, modul de administrare a insulei.

”Aşteptăm HG cu celeritate, să încheiem acest episod trist în care baronii roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român. Trebuie să verificăm tot ce s-a construit ilegal în insula Belina, aici Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern”, a mai spus premierul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO