In secolul supervitezei, cartea digitala fura tot mai multi cititori de carti tiparite
Problema e ca titlurile traduse in limba romana sunt inca putine si se opresc la scriitori ca Slavici sau Creanga. In timp ce americanii aproape c-au desfiintat cartea tiparita si au 66% dintre bibilioteci digitale, la noi segmentul ocupa 7% din piata.
Un domn distins refuza sa citeasca "Pacala si Tandala" si "Amintiri din copilarie" in varianta digitala. Adora sa simta fosnetul hartiei tiparite si crede ca o carte digitala e moarta, iar lui ii place sa comunice direct cu Eminescu, Slavici sau Cosbuc. Totusi, a fost curios sa vada un e-book, iar dispozitivul l-a cucerit.
Ce face diferenta intre o carte tiparita si o tableta "e-book"? In primul rand cantitatea de informatie. Ai o biblioteca intr-o singura mana, iar daca pentru parintii nostri e ceva incredibil, pentru adolescenti si buna parte dintre utilizatorii facebook, e-bookul e ceva absolut firesc. Dezavantajul ar fi ca in recreatie scolarii nu prea pot sa-si mai dea cu cartile in cap, pentru ca o astfel de jucarie costa de la 600 de lei in sus.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt foarte putine titluri, se plang cei care si-au cumparat asemenea dispozitive, pentru ca au putine carti digitale in limba romana.
Cei care nu se dau in vant dupa cerneala electronica si mai vor sa simta miros de carte tiparita au la "Bookfest", targul de carte e deschis de miercuri in Capitala, 150 de edituri si cateva zeci de mii de titluri.
"Lumea ca ziar" a Ioanei Parvulescu, "Apocalipsa dupa Cioran" a lui Gabriel Liiceanu, "Zen-Jurnalul 2004-2010" al lui Mircea Cartarescu, "Ce au fost boierii mari in tara romaneasca" a lui Neagu Djuvara sau "Despre frumusetea uitata a vietii" a lui Andrei Plesu sunt, potrivit editurilor, cele mai cautate pana acum.
Dincolo de laureatii premiului Nobel si ultimul roman al israelianului Amos Oz, romanul politist scandinav bate in continuare orice roman occidental. In top raman si cartile care ne invata bunele maniere, cum sa ne purtam in societate, cum sa avem cariere si relatii de succes si mai nou cum sa gatim.
Citeste si:
Dintr-o extrema in alta. Caldura nefireasca seaca Dunarea. Autoritatile sunt in alerta
Forbes: Internetul este pentru porno. Rezultatele uimitoare ale celui mai amplu studiu stiintific
Foto socante. Natalie Portman si Uma Thurman, zdrobite in bataie