Impinsi de nevoi, pensionarii se inghesuie la mancare aproape stricata

Dată publicare: 13-03-2009 00:00
Dată actualizare: 04-11-2012 01:57


Pensionarii au ajuns clienti fideli pentru fructe, carne si legume aproape stricate. In piete, vanzatorii prefera sa ia pe banane, gutui, ardei si mere trecute macar un pret de trei-patru ori mai scazut decat cel initial.


Daca nu le-ai vedea, ar fi visul oricarui sarman. Gutui, vinete, mere la 1 leu kilogramul. 2 lei, minole uscate. 3 lei, ananas usor degerat. Si tot 3 lei pentru un kilogram de struguri gata stricati.

La prima ora, cele mai ieftine piete sunt furnicare de oameni. Rar ne gandim ca jumatate dintre clienti nu indraznesc, de fapt, sa mai calce in magazine. Si nu mai viseaza sa-si umple sacosa de la tarabe cu marfa proaspata. Ei sunt saracii pietei, ingenuncheati de varsta si, uneori, de foame.

Macar ei isi traiesc neputinta alaturi. Iau conopida palita si bucati de ardei la 2 lei kilogramul. Cei buni ar costa de sase ori mai mult.

Si nici 5 lei, pentru doar o nectarina. Asa, la 2 lei kilogramul, buboase, patate, indulcesc suferinta unei batrane bolnave. Portocale, cat un ou de gaina. Atat de mici, incat oamenii cred ca au cumparat mandarine.

Si totusi, din portofelul lor aproape gol traiesc si comerciantii: iau din en gros sau de la alti negustori marfa proasta. Profitul mic se aduna. De la o saptamana la alta au tot mai multi clienti...


VIDEO PROTVPLUS.RO