Iaurt cu fructe care nu contine fructe sau branza fara grasimi din lapte. Nereguli gasite la 70% din producatorii verificati

Ultima actualizare: 21-07-2014 07:09

Branza de vaca vanduta la pret de capra, lactate in care producatorii "au uitat" sa mai puna lapte, produse dietetice cu multe grasimi si sare aruncata cu pumnul, chiar si de doua ori peste limita admisa.

Sunt doar cateva dintre neregulile depistate de cei de la Protectia Consumatorului, in urma unui control de amploare. Concret, peste 70 la suta dintre producatorii si comerciantii verificati au fost gasiti cu nereguli.

Gusturile nu se discuta, dar nici nu se confunda. Si cu toate acestea, un comerciant din Bucuresti a crezut ca-si poate pacali clientii oferindu-le branza de vaca la pret de capra. Iata si reactia patronului dupa ce au fost prins de comisarii de la ANPC:

Patronul magazinului: "Pai a fost vina vanzatoarei, a furat 25 de milioane. Nu stiu nimic. Lasati-ma in pace."

Ca una platim si alta primim nu mai e deja o surpriza. Insa neregulile depistate la unii producatori sunt de-a dreptul strigatoare la cer. Avem, de exemplu, branza fara pic de grasimi din lapte, ci doar cu grasimi vegetale, cum au aratat testele de laborator. Si tot in aceasta categorie intra si branza de burduf cu telemea din lapte de vaca, si nu de oaie, cum trebuia.

Tot la capitolul pacaleli intra si iaurtul cu fructe din care lipsesc tocmai fructele. Continuam cu telemeaua dietetica produsa in judetul Buzau, care intr-o anumita situatie avea 20% grasime, mult peste cea inscrisa pe ambalaj. Inselatoria poate fi insa extrem de periculoasa pentru cei care ar trebui sa respecte un regim alimentar strict.

Reprezentant producator: "Fata care vindea acolo, cand a luat branza din galantar, in loc sa o puna la grasime de 20% a pus-o la 9%. Nu s-a mai intamplat asa ceva niciodata si vindem branza de zeci de ani."

In total 1000 de firme au fost controlate iar la 750 dintre ele s-au descoperit nereguli.

Presedintele ANPC, Marius Dunca: ''Am oprit de la comercializare 472 kg produse."

In plus, 14 tone de lapte si de produse lactate au fost oprite temporar de la comercializare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO