Hoți prinși în acțiune în autobuze. Greșelile pe care le fac victimele
''Țineți-vă lucrurile de valoare la îndemână, ca să le vedeţi atunci când circulaţi cu autobuzul, sau cu tramvaiul!'' Asta ne sfătuiesc poliţiştii, dacă nu vrem să plângem după portofel ori telefonul mobil.
Altfel spus, 3 oameni reclamă zilnic că au fost jefuiţi în mijloacele de transport în comun, însă numărul real al celor păgubiţi este mult mai mare.
Iată cum procedează un hoţ de buzunare. Priviţi femeia care îşi aşează telefonul în buzunarul genţii. Bărbatul din spatele ei este un infractor. Vede cum victima lasă aparatul, scoate o carte, după care îşi pierde interesul pentru poşetă.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În 7 secunde, individul fură celularul şi pentru că alţi pasageri să nu observe ce face, foloseşte o pungă drept pavăză. Când victima îşi dă seama de situaţie este prea târziu. Autobuzul a intrat în staţie, iar hoţul a coborât.
Un alt autobuz de linie, o altă zi. Victima este din nou o femeie. De data aceasta, hoţii sunt 2 la număr. Unul stă în fața păgubitei, celălalt în spate. Mişcarea maşinii face că furtul să se petreacă uşor, iar victima rămâne fără telefon și portofel. Când îşi dă seama, deja hoţii s-au făcut nevăzuţi.
Hoţii vânează telefoane mobile şi bani, iar ţintele preferate sunt cele care îşi lasă geanta la îndemâna lor, sau îşi ţin bunurile în buzunare.
Ca să nu ajungeţi într-o situaţie nedorită trebuie să aveţi în permanenţă grija bunurilor, vă sfătuiesc poliţiştii. Iarna spre exemplu, în loc să ţineţi telefonul şi portofelul în buzunarele exterioare de la haine, ţineţi-le în interiorul jachetelor.
Mare atenţie şi la urcarea sau coborârea din autobuze! Hoţii vă pot fura atunci când nu sunteţi atenţi şi vă ţineţi cu ambele mâini de bara. Cel mai bine ar fi să vă ţineţi cu o singură mână, iar pe cealaltă să o ţineţi la buzunar ca să vă protejaţi lucrurile.
De la începutul anului şi până acum poliţiştii au înregistrat peste 850 de dosare penale pentru furt şi au reţinut sau arestat preventiv 92 de persoane. Cei mai mulţi hoţi sunt recidivişti, adică au mână uşoară şi experienţă.