Haos in spitalele desfiintate din tara. Sute de oameni, fara loc de munca

04-04-2011 18:12


In timp ce Ministerul Sanatatii a bifat inchiderea a 67 de spitale, in urma este jale. Sute de medici si asistenti nu au in acest moment un loc de munca. De disperare, cei de la Urlati s-au dus astazi la fostul serviciu, refuzand sa accepte situatia.

Lista completa a spitalelor desfiintate. Cel de langa tine a ramas?
 

In schimb, angajatii institutiilor sanitare din Codlea si Sacele au protestat zgomotos in fata sediului DSP.

Cadrele medicale de la Codlea si Sacele au avut o luna la dispozitie ca sa faca cereri de redistribuire, dar au amanat momentul in speranta ca ministrul o sa se razgandeasca si nu o sa le inchida spitalele. Acest lucru nu s-a intamplat, iar acum oamenii se tem ca vor ramane fara paine.

Potrivit autoritatilor, cel putin in teorie, sunt 300 de posturi libere in spitalele din Brasov, Fagaras sau Rupea, asa ca toata lumea se va angaja la un moment dat.

Incertitudine si la spitalul din Urlati. Aici externarea pacientilor a fost amanata cu patru zile in speranta ca tranzitia o sa fie mai usoara. In realitate, a fost exact pe dos.

Peste 700 de oameni s-au strans si in fata spitalul din Bozovici, Caras-Severin, unde institutia s-a desfiintat cu data de 1 aprilie.

Saptamana a inceput in tensiune si la Buftea. Spre disperarea pacientilor si angajatilor, unitatea este de acum inchisa, desi aici erau tratati oameni din toate comunele aflate intre Targoviste si Bucuresti. Primarul incearca sa preia spitalul in parteneriat public-privat.

Spitalele romanesti sunt grav bolnave: cum intri cu o boala si iesi cu 3
 

VIDEO PROTVPLUS.RO