Varianta divortului e prea costisitoare. Cuplurile prefera psihologul

04-04-2011 13:09


Ce este mai usor? Sa imparti o avere sau sa ierti? Ultima varianta pare a fi cea spre care se indreapta tot mai multe cupluri care apeleaza la cabinetele psihologilor, dupa ce au aflat ca partenerul de viata a calcat stramb.

Varianta divortului este cam costisitoare, mai ales cand sunt bani multi de impartit, asa ca specialistii ii ajuta pe soti sa uite sau macar sa ierte ca au fost inselati.

Alexandra si Ionut sunt casatoriti de 10 ani, timp in care au pus o afacere pe picioare. In ultimele luni, insa, relatia lor s-a deteriorat din cauza grijilor cotidiene care le-au imputinat timpul petrecut in cuplu.

Cei doi copii pe care ii au impreuna, dar si complicatiile financiare ale divortului i-au facut sa-si mai dea o sansa.

In aceeasi situatie se afla Maria si Razvan. Ei sunt casatoriti doar de trei ani, dar au impreuna o afacere in care au investit aproape 500.000 de euro.

"Ba unul dintre ei il insala pe celalalt apoi probleme financiare care apar si care le agraveaza celalalte probleme pe care ei le au.

Multi dintre ei isi mai dau inca o sansa pentru ca au investit foarte mult , mai ales in cazul in care vorbim despre o afacere in familie", spune psihologul.

Psihologii cred ca in ultima perioada zeci de astfel de cupluri au trecut pragul cabinetelor de specialitate, insa nici sa pastrezi o casnicie nu e tocmai ieftin: lunar, costul sedintelor de terapie poate ajunge si la 2.000 de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO