Gradina Universitarilor, redeschisa dupa 25 de ani, la Festivalul Street Delivery. Tema editiei din acest an
Gradini de flori, rosii, castraveti sau plante aromatice dau culoare si aroma Festivalului Street Delivery, din centrul Bucurestiului.
Dar cea mai mare surpriza pentru vizitatori este Gradina Universitarilor, un spatiu verde, excelent pentru relaxare, care a fost redeschis dupa zeci de ani.
Muzica, arta, mancare naturala si foarte mult verde. Street Delivery si-a propus sa aduca anul acesta o oaza de natura in mijlocul Capitalei. Cei care vin aici au parte de o surpriza: gradina Universitarilor a fost deschisa dupa un sfert de secol. Este un spatiu de 4000 de mp, in care se pot relaxa ca in padure.
Cristian Neagoe, organizator: "Construita la 1850, are si niste sere tot de atunci in care, in sfarsit, vom planta legume si plante aromatice. Ideea ar fi sa reintroducem in circuitul public niste spatii sau parcuri, gradini uitate din Bucuresti, pentru ca Bucurestiul are o mare problema cu spatiul verde. Avem cam de cinci ori mai putin decat sugereaza OMS."
La Street Delivery, toata lumea isi face propria gradina. Cativa copii isi construiesc una din hartie.
Cristina Tudor, Asociatia "Lumea Buna": "Se folosesc de materiale reciclate si isi fac tot felul de obiecte: copacei, floricele. Ideea este sa invete sa isi utilizeze materialele pe care le au la dispozitie, sa nu trebuiasca sa cumpere din magazin unele noi."
Pentru ca autoritatile nu fac asta, activistii de la Greenpeace au montat pe strada Arthur Verona si in mai multe orase din tara aparate de masurare a calitatii aerului.
Alin Tanase, reprezentant Greenpeace: "Sunt niste dispozitive independente de monitorizare a calitatii aerului, masoara praful din aer."
Festivalul Street Delivery se incheie duminica seara.