Globuri din lemn și ghirlande din iută sau hârtie - noile tendințe în materie de podoabe pentru Crăciun

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Globuri din lemn, beteală din iută și ghirlande de hârtie. Sunt noile tendințe în materie de podoabe pentru Crăciun. Ideile vin de la designerii de interior, care ne îndeamnă să dăm uitării pomii sclipitori și să revenim la natură.

Cu cât este mai simplu, cu atât ne va aduce și liniștea interioară, spun aceștia.

Crăciunul acesta, brazii au nevoie de o pauză, spun specialiștii în design interior, care ne sfătuiesc să lăsăm deoparte decorațiunile stridente, luminile puternice, sclipiciul și materialele artificiale.

Irina Radu, interior designer: "Nu se mai poartă brazii tipici, foarte încărcați, cu multe culori, beteală, sclipici. Se poartă tonurile neutre, calde și materialele cât mai naturale."

Cu alte cuvinte, stilul scadinav: o armonie între simplitate și lumina naturală, decorațiuni din lemn și materiale din fibre naturale.

Cristiana Zgripcea, interior designer: "In România ne putem baza pe iută, pe materiual de sac, pe panglici care să coboare din vârful bradului, spre baza."

Clasicele globuri strălucitoare sunt acum înlocuite cu globuri din lemn, pernițe în miniatură din bumbac sau steluțe și îngerași din hârtie. Instalația de lumini poate fi înlocuită cu ghirlande din hârtie. Există soluții chiar și pentru beteală stufoasă și colorata.

"Putem înlocui beteala clasică cu genul acesta de ornament, fulgi de nea din hârtie" - spune designerul.

În cazul în care aveți deja decorațiuni din anii trecuți și nu mai vreți să investiți în altele noi, le puteți reface sau combină cu materiale simple.

Fie că alegeți să vă decorați sau nu bradul în acest stil, designerii spun că întotdeauna o idee bună este să vă creați propriile decorațiuni de Crăciun. Folosiți cu încredere panglica, hârtia, ața sau orice alt material.

Irina Radu, interior designer: "De exemplu, un îngeraș care poate fi făcut ușor și acasă. Sunt lucuri făcute manual, de ei, care vor avea o cu totul altă căldură și vor avea un brad unic."

Designerii de interior spun că un brad decorat în linii simple creează o atmosfera calmă și relaxantă.

Prețul decorațiunilor din materiale naturale pornește de la 10 lei, pentru globuri, și ajunge la 150 de lei, pentru ghirlandele din hârtie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO