Gay Fest 2013. Cum vor sustine homosexualii si lesbienele ideea parteneriatului civil
Homosexualii si lesbienele din Romania cer ca societatea romaneasca sa ii accepte asa cum sunt si, mai mult decat atat, sa poata incheia in fata notarului sau a ofiterului starii civile un parteneriat civil.
Demersul lor este sustinut si de deputatul Remus Cernea, care va lansa un proiect in acest sens. Toate doleantele lor vor fi mai vizibile in aceasta saptamana, cand la Bucuresti a inceput a zecea editie a Gay Fest.
Biserica Ortodoxa Romana se declara impotriva.
Iulian Stoian, director Asociatia Accept: "Problema cea mai complicata este discriminarea".
Daniela Prisacariu, coordonator Gay Fest: "Auzi lucruri despre tine in spatiul public, fara sa poti sa reactionezi la ele. La locul de munca auzi o gramada de replici si nu poti sa spui nimic ca sa nu fii dat afara".
De altfel, un sondaj realizat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii atesta ca minoritatile sexuale sunt cele mai nedreptatite din Romania, dupa cei care au SIDA.
Asa se face ca la consiliu ajung foarte putine plangeri: doar 4-5 pe an.
Csaba Asztalos, presedinte CNCD: "Acuza discursul de ura, limbajul folosit, comportamente si prima mare problema este incalcarea demnitatii umane".
Tocmai de aceea, politicianul Remus Cernea se gandeste la o schimbare a legislatiei. Vrea ca persoanele de acelasi sex sa poata incheia un parteneriat civil.
Remus Cernea, initiatorul proiectului: "Vor avea o serie de avantaje de ordin legal, de genul obtinerii unui credit, insumand veniturile amandurora, asistentei medicale, in cazul in care unul are nevoie de interventie medicala sa poata beneficia de asigurarea partenerului".
Ideea este combatuta de Biserica Ortodoxa Romana."Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora, pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea si aducatia copiilor", transmite BOR.
Si cei de la Noua Dreapta se opun marsului diversitatii.
Doru Lala, presedinte filiala Bucuresti Noua Dreapta: "Consideram acest mars ca un mod de a face propaganda agresiva. Foarte putina lume isi inchipuia ca se poate ajunge dupa 13 ani sa se puna problema casatoriilor homosexuale".
Inainte sa ajunga pe masa parlamentarilor, proiectul lui Remus Cernea va fi lansat in dezbatere publica.
Parteneriatele civile sunt recunoscute in tari precum Suedia, Danemarca, Spania, Franta, Portugalia si Germania.
Sursa: Pro TV
Etichete: Biserica ortodoxa, homosexuali, lesbiene, asociatia accept, Remus Cernea, Gay Fest,
Dată publicare:
03-06-2013 18:43