Gata cu greva pe ziua de luni. Sindicalistii au terminat protestele
Dascalii au protestat luni in fata Parlamentului sau in scoli. Cei care s-au adunat in Bucuresti le-au cerut senatorilor sa respinga ordonanta care amana marirea salariilor pana in aprilie.
Cei care au ramas in clase nu au tinut ore. A fost ultima repetitie inaintea grevei generale de saptamina viitoare.
La Bucuresti, la ora 12:00, peste 200.000 de profesori afiliati la FSLI, FEN si Alma Mater au intrat la ore fara catalog. Asa ca pret de doua ceasuri, cat timp a tinut greva de avertiment, elevii au scapat de lectii si de absente.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
La Bistrita, educatoarele au luat si ele o pauza de doua ore.
In gradinitele din Baia Mare, unde educatoarele nu au avut ajutoare, a fost mai greu de respectat programul protestelor. Pe 18 noiembrie, profesorii ameninta ca vor intra in greva generala daca nici una dintre institutiile la care au facut apel nu reuseste sa anuleze decizia Guvernului. Sindicalistii au sesizat Parlamentul European, Organizatia Internationala a Muncii si Curtea Contitutionala. Potrivit sindicalistilor din Educatie, exista o lege de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice pe care nu o negociaza, raspunzand astfel cererii premierului Calin Popescu Tariceanu adresate sindicatelor ca acestea sa inteleaga ca o crestere salariala cu acest procent va avea efecte negative asupra economiei.
Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, ii cere premierului sa respecte legea pentru ca nimeni nu este mai preasus de lege.
Legea care le promite profesorilor salarii cu 50% mai mari, ar fi
trebuit sa intre in vigoare de la 1 octombrie. In cazul in care
profesorii nu obtin majorarea imediata a salariilor, acestia ameninta
ca vor intra in greva generala pe perioada nedeterminata, incepand cu
18 noiembrie.
Comisiile reunite de munca si invatamant din Senat s-au reunit, luni, incepand cu ora 10.00, pentru a adopta raportul la OUG privind amanarea maririi salariilor din invatamant. Mai tarziu, plenul Senatului a dat un vot final referitor la acest act normativ.
Comisia pentru Invatamant din Senat a adoptat, in 4 noiembrie, cu unanimitate de voturi, un raport de respingere a Ordonantei de Urgenta a Guvernului care amana majorarile salariale din invatamant.
Sursa: Pro Tv, Mediafax
Etichete: protest, guvern, invatamant, salarii, crestere, greva, Parlament, sindicalisti,
Dată publicare:
10-11-2008 00:00