Galatenii au luat cu asalt plaja ca sa coaca vinete si ardei. "Incercam sa mai amenajam inca douazeci de gratare"
In Galati, la doi pasi de plaja, vinetele si ardeii s-au prajit dar nu la ultraviolete cum am fi tentati sa credem ci pe carbuni incinsi
Altfel spus, am intrat in acel sezon in care romanii isi fac stocuri de conserve pentru la iarna asa ca toata lumea coace, fierbe sau mureaza cate ceva.
Langa plaja Primariei din Galati, unde au fost amenajate gratarele, este larma. Cateva familii s-au instalat de cu zori cu sacosele burdusite de legume, numai bune de aruncat pe jar.
Daca in general de foc si de supravegherea vinetelor se ocupa barbatii, cand vine vorba de curatarea migaloasa intrevin femeile care au mai multa rabdare si pricepere.
Legumele sunt mult mai gustoase daca sunt facute pe gratar asa ca cei care nu vor sa isi muradreasca aragazul dar si sa faca o zacusca de pomina vin intr-un astfel de loc.
Administratorul plajei: "Incercam sa mai amenajam inca douazeci de gratare, pentru ca nu fac fata, la primele ore ale diminetii sunt ocupate, dupa cum vedeti, gratarele sunt pline de vinete, ardei capia."
Din pacate pentru pofticiosi munca de astazi va fi apreciata abia la iarna.