HARTA destinatiilor pe care hotii le fac periculoase. La ce trebuie sa fii atent atunci cand zbori cu avionul

Ultima actualizare: 10-03-2014 07:23

Cand calatoriti cu avionul, nu lasati lucrurile de valoare la cala. Politistii care supravegheaza cel mai mare aeroport din Romania au descoperit o metoda noua folosita de hotii care fura din bagaje.

Hotii au informatori care studiaza pasagerii si, daca par instariti, isi anunta complicii, de cele mai multe ori angajati ai firmelor de sortare. Politistii au stabilit si care sunt cele mai periculoase destinatii, unde riscati sa va treziti cu bagajele desfacute de hoti.

Ionut a venit aseara in Bucuresti, de la Dublin, iar cand si-a recuperat bagajele a descoperit ca a ramas fara cateva bunuri de aproape 400 de euro.

"Geanta era intredeschisa, 2-3 centimetri. Cand am vrut sa scot pantofii care erau la suprafata am observat ca mi-au disparut si telefoanele. Am descoperit ca perechea de ochelari nu este acolo", a povestit Ionut Slabutu, pagubit.

A depus o plangere la politie si la compania aeriana. El crede ca bunurile i-au fost furate pe aeroportul din Bucuresti:

"La Dublin nu si-ar risca meseria, este o meserie banoasa - 800 de euro pe saptamana."

Compania aeriana nu a comentat cazul. Politia spune insa ca doar un sfert dintre cazurile reclamate sunt rezolvate, iar pasagerii primesc despagubiri. Ceilalti raman cu paguba. Cea mai noua metoda aplicata: cea a pontului.

"Poate sa fie cineva din exterior, cunoscut, sunt in sala de plecari, sa vada destinatia sa aiba legatura cu cel din zona de triere sa-i spuna vezi ca pe ruta cutare e o persoana care are un troller de culoare cutare, sa-i dea niste semnalmente", a declarat comisarul sef Marian Dinulescu, Politia Transporturi Aeroportul Henri Coanda.

Angajatul firmei de sortare deschide bagajul si cauta obiectele mici, dar cu valoare mare.

"Chiar daca opereaza la pont, cei care va umbla prin bagaje au totusi nevoie de un minut, in medie, sa va fure din lucruri. Asa ca cel mai bine este sa aveti un bagaj care se inchide, de pilda cu lacat sau pur si simplu sa-l infoliati, costa 25 de lei si dureaza 1 minut", a relatat Vitalie Cojocari, corespondent PRO TV.

De altfel, hotii se orienteaza si in functie de rutele pe care zboara pasagerii. Politistii au facut si un top al destinatiilor cu incidenta mare de furt din bagaje. Daca zburati spre Berlin, Paris, Dublin sau Londra riscul sa ramaneti fara bunurile predate la cala este mare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO