Festivalul Piftiilor de la Tismana, un deliciu culinar pentru pofticiosi. Cum se prepara cea mai buna piftie din Gorj


Ultimul update: Marti 20 Septembrie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2016 18:18
Categorie: Stiri Sociale

Pe o vreme de toamna superba unii s-au gandit la deliciul Craciunului si au venit la Tismana, in Gorj, pentru Festivalul Piftiilor. Cei mai buni specialisti in piftii au starnit tabara pofticiosilor.

Pana si cei mai nazurosi clienti nu au mai strambat din nas la aromele de usturoi si mirodenii si au gustat din bunatati. Festinul a fost stropit cu tuica de anul acesta, iar cine nu s-a saturat cu racituri, a stat si la coada la sarmale.

Carne fiarta pana isi pierde oasele si iese din ea gelatina. Cand e calda e lipicioasa si cu gust usor de usturoi, dar racita e cea mai buna piftie, spun localnicii din Tismana. Singurul care i-a cam incurcat pe mancaciosi a fost juriul, care trebuia sa deguste bucatele aflate in concurs.

Surpriza festivalului raciturilor au fost oferita de elevii de la liceul de bucatari din Targu Jiu.

Proprietarii de pensiuni din zona au venit si ei cu piftie - ba de porc, ba de peste, unii chiar de fazan.

Pentru ca a fost un festival traditional, materia prima provine si ea din gospodariile taranesti.

Dupa asa un ospat, sarbatoarea olteneasca s-a incheiat cu o hora.

Bucatele traditionale oltenesti au acum si varianta raw-vegana. Ce gust au sarmalele din ciuperci si orez brun
Nu trebuie sa mai stati zile intregi in bucatarie. Cat va costa masa de Craciun adusa direct acasa
VIDEO PROTVPLUS.RO