Generozitatea se plateste cu un borcan cu zacusca, la Cluj. Campania umanitara pentru a-i ajuta pe batranii singuri


Ultimul update: Marti 20 Septembrie 2016 07:04
Data publicarii: Sambata 17 Septembrie 2016 08:23
Categorie: Stiri Sociale

La Cluj generozitatea se rasplateste cu un borcan cu zacusca. Este o campanie inceputa de o asociatie care are grija de batranii singuri din centrele de zi.

Tinerii din asociatie le-au mobilizat pe bunicute care au pregatit peste 200 de borcane de zacusca, la ceaun, dupa retete traditionale. Le vor oferi drept multumire celor care vor dona pentru proiectul caritabil numit "Nepoti de Craciun".

Odata cu venirea toamnei, bunicutele din centrele de zi din Cluj s-au apucat de treaba. Treizeci dintre ele s-au straduit sa gateasca cea mai gustoasa zacusca pentru toti oamenii cu suflet mare. Iar rezultatul a fost unul pe masura.

Acum in camara cu bunatati sunt 200 de borcane de zacusca ce asteapta sa ajunga in toata tara la toti cei care vor dona pentru proiectul Nepoti de Craciun. Timp de 6 ani, in preajma sarbatorilor mii de batrani singuri au primit pachete de alimente si alinare din partea tinerilor voluntari.

Cristian Gog, presedintele asociatiei Magic People: "Borcanele de zacusca si celelalte produse care vor urma sunt un fel de recompensa, de fapt modul bunicilor nostri de a le multumi celo care ne ajuta in campaniile noastre."

Pentru multi dintre ei aceasta actiune a fost binevenita, pentru ca i-a scos din rutina zilnica.

Monica Pintea: "Ne place suntem bucurosi ca totusi la varsta noastra sa ne implice cineva, e si pentru suflet e un dar."

Ionela Pop: "Si am vrea de fiecare data sa facem la fel, deci daca primim ceva sa putem oferi si noi ceva."

Daca anul trecut au fost pregatite 2000 de pachete, anul acesta, vor sa faca 2500. Asa ca au inceput din timp strangerea de fonduri iar proiectul are deja donatori din toata tara.

Valentin Vesa donator: "Este foarte important si pentru copii aspectul educational sa vada ca da va exista la un moment dat o batranete va exista o perioada in care probabil vor fi mult mai singuri mai departe de cei dragi. "

Oricine vrea sa contribuie la proiectul "Nepoti de Craciun" trebuie sa intre pe platforma asociatiei Magic People, si sa faca o donatie iar apoi borcanul cu bunatati va fi livrat.

 

Trei belgieni se ocupa de o cauza nobila in Romania: ingrijirea la domiciliu a batranilor de la tara. Ce suma vor sa stranga
Isi cresc singuri nepotul intr-o casa distrusa aproape complet de inundatii. Cum il puteti ajuta sa mearga la scoala
VIDEO PROTVPLUS.RO