Expozitie canina la Cluj Napoca. Un ciobanesc australian a fost desemnat cel mai frumos exemplar din Romania

Dată publicare: 22-02-2015 08:06
Dată actualizare: 25-02-2015 00:05


expozitie caini

Tunsi, tapati, pieptanati sau cu blanita intinsa cu placa. Asa s-au prezentat cei peste 1.200 de caini veniti din toata lumea la expozitia gazduita in acest weekend de Cluj Napoca.

Cel mai frumos exemplar din Romania a fost desemnat un ciobanesc australian, nascut si crescut in Bucuresti. Superbul Kashmir, de 1 an si jumatate, a stralucit in luminile reflectoarelor si a indeplinit toate standardele atent verificate de arbitri.

Dana Niculescu, stapana cainelui castigator: "Speram sa castig... Toata lumea spera, isi doreste, dar ma bucur foarte mult ca aceasta rasa deja capata popularitate in Romania, ca la noi nu e prea populara, cunoscuta… si e pacat. E o rasa fantastica!"

Francesco Cochetti, arbitru Italian: "Nu exista caine perfect, desi fiecare incearca sa il prezinte astfel. Alegem castigatar cainele care se apropie cel mai mult de standardele internationale."

Cristian Strefanescu, presedintele Asociatiei Chinologice Romane: "Ca aspect al capului, pigmentatie, muscaturii, testiculelor, liniei superioare si angulatiilor in pozitie statica, iar apoi verificam cainele in miscare."

Zeci de caini s-au pregatit intens pentru expozitie, printre care si Niki, un yorkshire terrier de 15 luni. Catelusa Niki a venit de acasa cu parul pe moate, iar stapana a pregatit-o pentru arbitraj tapandu-i parul. Insa, din pacate, Niki n-a fost rasplatita cu niciun premiu. Si Favorite a venit tocmai din Ungaria, dar a plecat acasa cu "mana" goala.

Maroti Gabor, stilist canin din Ungaria: "Terrierul negru rusesc este dificil de pregatit. Doar ca sa il spalam si sa il uscam ne ia 2 ore si apoi inca 2 ca sa il tundem si sa ii dam forma."

Pe langa animalele cu pedigree, la expozitie au fost si caini care isi cautau stapani. Nu au urcat pe podium, dar au fost primiti cu bratele deschise de vizitatorii iubitori, care au facut coada ca sa-i mangaie sau chiar sa ii ia acasa.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO