Dans, teatru sau sala de fitness. Cum se relaxeaza corporatistii din Romania dupa ce pleaca de la birou

Dată publicare: 26-09-2014 19:29
Dată actualizare: 29-09-2014 07:08


Au responsabilitati uriase, stau toata ziua in fata calculatoarelor, intre pereti de sticla, comunica pe mail si pe mess, semneza documente importante, fac calcule complicate, duc in spate afaceri de milioane de euro si iau salarii de top. 

Li se spune carieristi, sau corporatisti, si sunt printre cei mai stresati oameni. Ca sa nu isi petreaca timpul liber la psiholog, multi au inteles ca exista viata si dupa serviciu. Asa ca refuleaza in salile de dans, actorie, sau sport. 

Camelia lucreaza in IT si ajunge sa petreaca si 10 ore la birou. Ca sa se elibereze de orice stres merge la cursuri de kangoojump.

''iti trebuie multa vointa sa mergi la sala dupa o zi de munca, dar e o atmosfera placuta, destinsa, toata lumea vine sa se simta bine'', spune Camelia.

In afara salii de sport, marea ei placere ramane bicicleta. Se plimba in oras cand poate, dar de cele mai multe ori merge cu ea pe munte.

Dupa o zi agitata la serviciu un tanar isi descarca energia negativa in ringul de kickbox.

''Aici ma eliberez de tot ce inseamna incarcatura din timpul zilei'', recunoaste Daniel Lazar, un alt exemplu de persoana care gaseste relaxare intr-un sport.

Dupa ce petrec cel putin 8 ore in fiecare zi inchisi intr un birou, tot mai multi angajati ai companiilor nationale sau multinationale renunta la tinutele office in favoarea celor de sportivi. Oamenii au inteles ca o minte sanatoasa are nevoie de un corp sanatos.

Despre cum isi imparte un corporatist timpul intre birou si pasiunile sale ne-a vorbit si Sorin. Este directoul unei sucursale bancare, asa ca, vrea nu vrea, toata ziua se imbraca in costum.

Seara face jogging, iar in week-end escalada. Antrenamentele l-au disciplinat ca om si l-au ajutat in numeroase competitii sportive.

"Am inceput in 2009 cu proba de stafeta la un maraton si anul trecut am alergat la maratonul de la berlin si la cel din bucuresti cate 42 de km'', povesteste Sorin.

Altii prefera marea. Cumpara sau inchiriaza barci si fac cursuri de yahting.

Adina, in schimb, a mers si mai departe . A luat lectii de actorie si a avut sansa sa joace alaturi de Steven Segal.

''Ziua era la serviciu ca tot omul, cel putin 8 ore pe zi, mergeam la cusruri 2 zile pe saptamana. A fost o experienta minunata alaturi de Steven Segal'', isi aminteste Adina. Experienta a determinat-o chiar sa renunte la cifrele si calculele din viata ei in favoarea actoriei.

Ca sa isi intretina acest mod de viata corporatistii platesc intre 300 si 500 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO