Exemplul dat de trei orfani care isi poarta singuri de grija. Cea mai mare dorinta pe care o au trei frati inainte de Craciun

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

Tibi, Rudi si Jsolt, trei frati orfani din Braia Sprie, il roaga pe Mos Craciun sa ii tina uniti si sa ramana o familie. Cel mai mare dintre ei are 16 ani si are grija de ei, dupa ce mama si tatal lor au murit.

Un unchi i-a luat in custodie, ca sa nu fie despartiti si trimisi in centre de plasament. De atunci, copiii se gospodaresc singuri si merg la scoala, unde obtin premii si medalii.

PUTETI AFLA CUM II PUTETI AJUTA PE CEI TREI ORFANI LA FINALUL MATERIALULUI

Cei trei frati, de 13, 14 si 16 ani, isi impart zilnic sarcinile, ca sa le fie mai usor. Tatal lor s-a prapadit in urma cu 4 ani, iar in martie anul acesta le-a murit si mama. Atunci, baiatul cel mare, Jsolt, a jurat ca nu se va desparti niciodata de fratiorii lui. Le este si mama si tata. Gateste, tine casa curata si ii ajuta la teme.

Cei mici, Rudi si Tibi, sunt mandria scolii, unde sunt campioni nationali la schi fond si biatlon.

"Avem medalii de aur, de argint si de bronz. La schi fond si biatlon Tibi e cel mai bun. El e cu medaliile mari. Ne ajutam. Maine chiar mergem in cantonement, la Miercurea Ciuc, cu invatatoarea", povestesc Tibi si Rudi.

Sansa celor trei frati sa ramana impreuna a venit din partea fratelui tatalui lor. Unchiul, in varsta de 30 de ani, le-a devenit tutore pentru ca autoritatile sa nu ii desparta.

Andrei Sasaran, unchiul copiilor: "Am decis sa ii iau pe copii chiar dupa ce le-a murit mama, ca altfel ii despartea statul. Unul ajungea in Brasov si altul in Alba Iulia. Sunt baieti foarte buni, harnici si uniti."

Bunica orfanilor e cea care ii ajuta sa isi dramuiasca banii, in total 1.200 de lei din alocatii si ajutor de la stat. Dar nu le ajung si au adunat datorii la intretinere.

Elisabeta Feher, bunica: "Sunt copii tare buni, ma ajuta, fac ei mancare si prajituri, ei platesc facturi, cumpara paine, iau apa de la izvor."

Cei trei frati au nevoie in prag de Craciun de o soba noua, de reparatii la acoperis, imbracaminte si incaltaminte.

Jsolt Kovacs: "Vreau sanatate pentru mine si fratii mei, sa nu ne mai imbolnavim."

Tibi Kovacs: "Imi doresc un calculator... Dupa ce termin treaba, sa ma pot juca si eu..."

CUM II PUTETI AJUTA PE CEI TREI FRATI

Familia Kovacs: Baia Sprie, jud. Maramures, strada Luncii, nr. 27 A
Telefon: 0740.499.594, 0749.881.061

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO