2.000 de lei amenda pentru doctorul care refuza sa vada un pacient. Ce alte amenzi risca medicii
Medicii din sistemul de urgenta vor fi amendati daca refuza sa consulte un pacient la camera de grada sau daca un bolnav asteapta mai mult de 2 ore. Sanctiunile au fost stabilite printr-o Hotarare de Guvern.
Amenzile date personalului de urgenta din spitale si ambulante, fie ca sunt de stat sau private, pornesc de la 500 de lei si pot ajunge pana la 30.000 de lei. O asemenea sanctiune, de exemplu, poate fi aplicata managerului unui spital, care nu asigura medicamente si materiale sanitare in camerele de garda.
Mai mult de atat, doctorii care interneaza ilegal pacienti care sufera de boli cronice sau nu sunt in stare grava, prin Unitatile de Primiri Urgente, pot plati si 1500 de lei amenda.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si spitalele private vor fi sanctionate daca, de exemplu, personalul nu acorda primul ajutor unui pacient in stare critica, pacient care nu are posibilitatea sa plateasca.
Medicii si asistentele de camerele de garda sunt amenintati cu amenzi serioase daca prin actiunile lor pun in pericol viata pacientilor. Astfel, medicul poate plati intre
Astfel, daca un doctor refuza sa vada un pacient poate fi amendat cu pana la 2000 de lei.
In vizorul autoritatilor sunt si medicii din sistemul privat, obligati sa acorde primul ajutor unui bolnav in stare critica, fara sa-i ceara nici un ban pentru asta. In caz contrar amenda ajunge la 30.000 de lei.
Sunt sanctionati si doctorii care interneaza bolnavi prin camera de garda, desi au o afectiune cronica.
Amenzile sunt foarte mari in comparatie cu salariilor din sistemul sanitar. De anul viitor, medicii buni vor castiga in functie de performante si isi vor putea negocia leafa, daca va intra in vigoare o noua lege a sanatatii.