Asistentele din Romania fug unde vad cu ochii. In Emiratele Arabe salariul pleaca de la 1400 de lire

Ultima actualizare: 22-10-2012 12:05

Satule sa lucreze in trei ture pe lefuri de nimic, asistentele fug unde vad cu ochii si chiar au depasit granitele Europei. Oferte tentante vin cu sutele din Australia sau Emiratele Arabe.

Romancele castiga acolo si de zece ori mai mult decat acasa, stau in apartamente civilizate si le raman in mana toti banii negociati. Nici in Dubai si nici in Abu Dhabi nu li se percep taxe suplimentare.

Florentina are 37 de ani si doi copii acasa. Lucreaza la neurologie, in Spitalul Clinic de Copii din Cluj unde castiga 1300 de lei lunar. Recent a aflat ca se cauta asistente pentru Emiratele Arabe.

Arabii ii ofera peste 1400 de lire sterline, cazare si transport gratuit cu avionul. Nu e de mirare ca sute de candidati si-au depus deja CV-urile.

"Aici castig 300 de lire sterline. Nu ma sperie nici caldura si nici restrictiile de acolo", spune Florentina Ilea, asistenta medicala.

Aceleasi ganduri de plecare il incearca si pe un asistent de 32 de ani, de la Serviciul de Ambulanta din Targu Mures.

"Prima varianta a fost Marea Britanie, ulterior a aparut varianta cu Dubai", povesteste Barabasi Levente, asistent medical.

"Recrutam 300 de asistenti pentru spitale private si de stat, cu bonusurile pot ajunge la 2500 de lire", a declarat Ana Maria Denghel, firma de recrutare.

Si australienii au aflat ca romanii sunt disperati sa isi schimbe viata.

In cazul doctorilor lefurile sunt si mai bune.

In Insulele Caraibe se cauta urologi, gastroenterologi ori psihiatri, carora li se ofera cel putin 3 200 de euro pe luna. Iar din Kuwait vin oferte pentru kinetoterapeuti, cu un salariu de 750 de dolari pe luna

In conditiile in care Ministerul Sanatatii permite angajarea unui singur doctor, pentru sapte medici plecati in strainatate, criza din sistem capata proportii de la luna la luna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO