E jale pe litoralul nostru. Bate vantul pe terase, ospatarii plang bacsisul
Sunt mai putini turisti decat in anii trecuti, iar cei care au facut efortul sa mearga totusi pana la mare prefera sa manance de la supermarket.
Un kilogram de rosii - 5 lei. O bucata de branza - 10 lei, 1,50 lei o conserva, inca 1 leu o paine si gata masa. Se serveste la temperatura camerei de hotel sau direct pe plaja dupa preferinta.
Cu 20 de lei pe zi mananci pe saturate, spun cei care practica mersul pe jos la magazin.
Sunt vremuri grele, asa ca fiecare loc ramas liber in portbagaj e folosit cu mult cap. Multi vin si de acasa cu alimente care nu se strica repede.
Intre timp, pe terase bate vantul. Doar in weekend mai gasesti clienti. Nici macar autoservirile, parca mai ieri arhipline, nu mai merg bine.
Un sezon dezastuos si pentru ospatari. Multi dintre ei au fost anuntati ca-si vor primi doar jumatate din salariu. Mai rau e ca bacsisul, care era de fapt principala lor sursa de venituri, este acum zero.