Drumuri adevarate cu orice pret. S-a votat legea exproprierilor


Ultimul update: Joi 10 Februarie 2011 18:45
Data publicarii: Marti 30 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Parlamentul a votat legea exproprierilor

Asta inseamna ca proprietarii nu mai au cum sa se puna in fata buldorezelor care vor face ca viitoarele autostrazi sa treaca peste pamanturile lor.

Cu alte cuvinte, cine nu se multumeste cu banii oferiti de stat poate sa deschida oricand un proces, dar nu mai poate sa opreasca lucrari de interes national.

Legea, votata de Parlament si propusa de Compania Nationala de Drumuri, grabeste exproprierea terenurilor sau a constructiilor care stau in calea unor proiecte grandioase.

Pe scurt, proprietarul are doua variante. Accepta din start o despagubire fixata de stat sau merge la tribunal si isi pune toate sperantele intr-o decizie favorabila din partea judecatorilor.

Pana acum, toti cei care aveau pamant sau case au reusit sa tina in loc lucrari vitale, cum sunt pasajul Basarb, autostrada Bucuresti-Ploiesti si celebra autostrada Transilvania.

In parelel, politicienii au inceput marea licitatie pe autostrazi.

Daca PDL a promis 800 de kilometri de autostrada, PSD a introdus in programul de guvernare 1000 de kilometri, iar ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a plusat la 1300 de kilometri de autostrada.

Dincolo de toate aceste vise, in Romania, tara a Uniunii Europene, exista doar 263 de kilometri de autostrada. 

In ultimii 20 de ani, am reusit sa construim 150 de kilometri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO