Drumuri adevarate cu orice pret. S-a votat legea exproprierilor
Asta inseamna ca proprietarii nu mai au cum sa se puna in fata buldorezelor care vor face ca viitoarele autostrazi sa treaca peste pamanturile lor.
Cu alte cuvinte, cine nu se multumeste cu banii oferiti de stat poate sa deschida oricand un proces, dar nu mai poate sa opreasca lucrari de interes national.
Legea, votata de Parlament si propusa de Compania Nationala de Drumuri, grabeste exproprierea terenurilor sau a constructiilor care stau in calea unor proiecte grandioase.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pe scurt, proprietarul are doua variante. Accepta din start o despagubire fixata de stat sau merge la tribunal si isi pune toate sperantele intr-o decizie favorabila din partea judecatorilor.
Pana acum, toti cei care aveau pamant sau case au reusit sa tina in loc lucrari vitale, cum sunt pasajul Basarb, autostrada Bucuresti-Ploiesti si celebra autostrada Transilvania.
In parelel, politicienii au inceput marea licitatie pe autostrazi.
Daca PDL a promis 800 de kilometri de autostrada, PSD a introdus in programul de guvernare 1000 de kilometri, iar ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a plusat la 1300 de kilometri de autostrada.
Dincolo de toate aceste vise, in Romania, tara a Uniunii Europene, exista doar 263 de kilometri de autostrada.
In ultimii 20 de ani, am reusit sa construim 150 de kilometri.
Sursa: Pro TV
Etichete: autostrada, lege, drum, benzi, expropriere,
Dată publicare:
30-09-2008 00:00