Distractie in curtea Palatului Elisabeta. Peste o mie de copii s-au simtit ca in povesti la petrecerea de Ziua Copilului

29-05-2016 17:42

Peste o mie de copii si-au trait visul si s-au simtit pentru o zi ca niste printi si printese. Curtea Palatului Elisabeta s-a umplut de bucurie si culori, intr-o sarbatoare anticipata a Zilei Copilului.

Cei mici au fost rasfatati cu inghetata, vata pe bat si dulciuri si au participat la ateliere de pictura sau de olarit. Tot acolo,au fost expuse in premiere poze inedite din copilaria Regele Mihai. "Majestatea sa se simte bine" - a spus Principesa Mostenitoare Margareta. Regele a avut niste probleme grave de sanatate in urma cu doua luni.

Gradina Palatului Elisabeta, casa familiei regale din Romania, s-a transformat intr-un univers al copilariei.

Jocurile, atelierele de creatie si, mai ales, dulciurile, au fost favoritele copiilor. Au fost, insa, si dorinte speciale...

Reporter: Ce-ti doresti de ziua copilului?
Copil: Sampanie

Nu au lipsit spectacolele de dans, muzica sau demonstratii sportive. Principesa mostenitoare Margareta si invitatul special, Principesa Muna a Iordaniei, au admirat numerele pregatite de copii si au intrat in lumea lor.

O atractie aparte a fost expozitia foto dedicata copilariei regelui Mihai. Copilul Mihai poate fi vazut balacindu-se in apa, mergand cu bicicleta sau pe cal. De asemenea, apare alaturi de figuri importante ale familiei.

Regele Mihai se afla la locuinta sa din Aubonne, alaturi de Regina Ana. In Elvetia au copilarit si fiicele lor.

La evenimentul organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei au luat parte peste o mie de copii, impreuna cu parinti sau bunici.


VIDEO PROTVPLUS.RO