Cel mai infricosator drum spre scoala ii poarta pe copii pe 800 m de stanci si pante abrupte. Unde se afla poteca de cosmar

Ultima actualizare: 30-05-2016 06:58
scoala china

Copiii dintr-o asezare izolata din China, aflata in varf de munte, au de infruntat un drum la care nici cei mai curajosi cascadori nu s-ar incumeta, doar pentru a ajunge la scoala din vale.

Pentru a ajunge la ore, copiii din satul Atuler, din provincia Sichuan, trebuie sa parcurga un drum stancos de 800 de metri, urcand si coborand niste trepte improvizate, agatati de stanci in unele locuri, cu ghiozdanele in spate, relateaza The Guardian. Drumul ametitor dureaza 90 de minute.

"Fara indoiala am fost socat de scenele care se derulau in fata mea. Sper ca fotografiile sa schimbe ceva in aceasta realitate dureroasa", a povestit fotograful Chen Jie, care a surprins imaginile.

Liderul comunitatii din varf de munte sustine ca nu exista suficient spatiu pentru a construi o scoala pentru cei mici, iar alternativa nu exista decat sa coboare panta abrupta si alunecoasa. Riscurile sunt insa cat se poate de evidente. Pana acum, 7 sau 8 localnici au murit dupa ce s-au dezechilibrat si au cazut de pe stanci si mult mai multi au fost raniti.

In ultimele luni, drumul s-a deteriorat atat de mult incat copiii se vad nevoiti sa se intoarca acasa doar de doua ori pe luna, pentru a-si revedea familiile.

Acum, autoritatile chineze au promis ca vor construi o scara metalica pentru a le usura drumul copiilor pana la scoala din vale.

Satul Atuler este unul dintre cele mai sarace din China si se estimeaza ca locuitorii traiesc cu mai putin de 1 dolar pe zi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO