Din ce in ce mai multi romani pleaca la voluntariat in Africa. Cati bani scot anual din buzunar pentru a ajuta copiii sarmani
Tot mai multi tineri romani aleg ca, dupa terminarea studiilor, sa lucreze ca voluntari in tarile sarace ale lumii.
Muncesc pentru a oferi adapost, hrana si educatie copiilor din Africa si, in acest fel, castiga experienta de viata si se simt impliniti. In plus, isi intaresc convingerea ca ne numaram printre cetatenii privilegiati ai planetei, atata vreme cat ii putem ajuta pe altii.
Plecata de 4 ani din Reghin, Diana ii bucura pe micii africani cu vioara sa fermecata. Este unul dintre cei 8 voluntari romani care ii invata carte pe copiii sarmani din Namibia. Au infiintat o scoala intr-un sat din savana, unde nu sunt doar dascali, ci si bucatari si ingrijitori. Au in grija 70 de copii de care se ocupa zi si noapte.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Desi avea sansa unei cariere de succes ca profesor universitar, Aida Neacsu a luat calea Africii, impreuna cu sotul si cele doua fetite mici. Copilele ei sunt singurele blonde din clasa.
Aida Neacsu: "Au fost destul de multe provocari si atunci cand erau fetele mici pentru ca nu erau conditii, dar acum din ce in ce mai usor, e din ce in ce mai bine. Fetele mele sunt la ele acasa aici. Mai straina ma simt eu."
Imediat dupa ce si-a luat licenta in Comunicare, Carmen si-a facut si ea bagajele pentru Namibia, unde a stat 3 ani.
Carmen Avram, voluntar in Namibia: "Solicitant intr-adevar, ai de lucru, in lucrul cu copiii, ai de munca, greu, dar sunt si satisfactii."
Voluntarii nu numai ca nu primesc niciun ban pentru tot ceea ce fac, dar trebuie sa faca ei rost de sponsorizari ca sa poata trai acolo. Experienta ii costa in jur de 2000 de euro pe an.
Mircea Constantin din Iasi stie bine asta: a facut voluntariat pe trei continente. Acum s-a intors acasa, si lucreaza in IT.
Mircea Constantin: "Neata! Va salut din Kenya si astazi va prezint casa mea. Hai sa intelegeti o chestie: aici e cotetul gainilor, aici e camera mea, cotetul gainilor, camera mea, dimineata cocosul imi canta la cap. Hai sa va arat si vaca, uite vaca noastra. Fa muuu. Hai, fa muuuu. Nu vrea sa faca muu."
Tot mai multi tineri romani se incriu in programe de voluntariat pentru tarile sarace ale lumii. Experienta de viata astfel dobandita ii ajuta enorm in cariera. Toti cei care isi doresc asa ceva, trebuie sa stapaneasca foarte bine o limba straina si sa fie perfect sanatosi.