Cum gandesc trei tineri romani care au plecat in strainatate, la facultate

Ultima actualizare: 07-11-2012 03:51

Cand ne-am obisnuit cu ideea ca anul universitar va incepe cu multe banci goale, mai primim o lovitura. Si studentii acceptati nu sunt toti dintre cei mai straluciti.

Tinerii care stiu bine o limba straina, dar si ce vor de la viata, au plecat deja la facultati din strainatate. In Vest au garantia ca odata ce au absolvit vor avea de lucru.

El este Vlad si stie deja toate trucurile ca sa traiasca decent in Marea Britanie. De un an studiaza la Universitatea Salford. Plateste 3300 lire taxa dar s-a imprumutat de la Guvernul englez si a promis ca va inapoia toata suma in rate cand va castiga suficient de bine. Pentru cazare, masa si distractie da 600 de lire lunar si tocmai de aceea si-a luat trei joburi. Nu isi bate joc nici de scoala.

Fabricile de diplome din tara l-au determinat si pe Christian Vasile sa plece in Danemarca. In timp ce la noi universitatile isi deschid postliceale numai ca sa colecteze bani de la cei fara Bac, acolo facultatea, desi privata, nu i-a cerut niciun euro. Care sunt planurile lui legate de Romania?

Si totusi cine ar vrea sa revina pe 300 de euro/zi-lumina, in timp ce afara castiga ar castiga 900 in patru ore?

In acest ritm noi ramanem cu cei 100.000 fara diploma care nu sunt primiti la studiu nicaieri in occident.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO