Criza isi scoate coltii. La sat nu se mai vinde nimic pe datorie

Dată publicare: 24-06-2010 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 09:01


Patronii micilor magazine nu mai vand nimic pe datorie. De cand au aflat ca salariile si pensiile se vor micsora, toti incearca sa-si recupereze banii de la clienti.

Nu le mai dau nici macar o paine, pentru ca listele de datornici sunt uriase, mai ales in comunele si satele unde oamenii nu mai au de lucru. Insa, cu o astfel de strategie risca sa ramana cu marfa pe rafturi si sa intre in faliment.

Este aceeasi situatie in toata tara, in satele si comunele unde oamenii sunt saraci. Caietele in care patronii micilor magazine ii trec pe datornici au tot mai multe pagini. Ca sa micsoreze pierderile, comerciantii sunt nevoiti sa ia masuri: nu mai vand produse decat celor care au bani sa le plateasca.

Vanzatorii spun ca niciodata criza financiara nu si-a scos mai rau coltii ca in aceasta perioada. Asa ca teama de faliment ii obliga sa ramana surzi la rugamintile oamenilor.

Multi proprietari de magazine din mediul rural s-au plans ca in acest an vanzarile au scazut simtitor, in timp ce numarul datornicilor este in crestere.


VIDEO PROTVPLUS.RO