Criza din Egipt a stricat vacanta a cel putin 700 de romani


Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 16:07
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2011 18:06
Categorie: Stiri Sociale

Peste 300 dintre ei se bronzau in statiunile din sudul Egiptului atunci cand revoltele s-au intensificat. Au fost anuntati ca trebuie sa se intoarca acasa. Alte cateva sute, cu planuri de vacanta, au fost anuntati ca sunt mai in siguranta in Romania.

Luminita Manea, de exemplu, era la Hurghada si mai avea o saptamana de relaxare.Multi dintre cei intorsi fortat din Sharm el Sheikh spun ca atmosfera era extrem de tensionata.

Manifestatiile de la Cairo au afectat si agentii de turism de la Bucuresti. Pentru ei sfarsitul lunii ianuarie era fix cea mai profitabila perioada a anului.

"In total, au fost intors 343 de turisti, dintre care 19 ar fi trebuit sa vina pe 5 februarie, dar pe care i-am convins sa ii imbarcam in avionul din data de 29", a declarat Farid Rahmanov, manager agentie de turism.

Aproape 400 de romani care aveau bilete spre Egipt n-au mai plecat. Charterele au fost anulate.

Duminica, cei de la Ministerul Afacerilor Extrene au avertizat din nou ca romanii care tin neaparat sa ajunga in aceste zile in Egipt o fac pe propria raspundere. Chiar si asa, nu toata lumea ia in seama avertismentele. Au fost si turisti care s-au imbarcat in cursele de linie.

Potrivit celor de la MAE, 200 de romani au sunat pana acum la Ambasada de la Cairo pentru a cere informatii. Niciunul dintre ei nu a solicitat evacuarea sau repatrierea.

MAE avertizeaza: Cine pleaca in Egipt o face pe propria raspundere
Egiptul fierbe. ElBaradei catre manifestanti: Rabdare, schimbarea va veni
VIDEO PROTVPLUS.RO