Criză de țigle în județul Bihor. Oamenii își acoperă casele cu folie


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2017 07:47
Categorie: Stiri Sociale

Ca şi cum nu le-ar fi fost de ajuns că vântul puternic le-a distrus acoperişurile, oamenii dintr-o comună din Bihor au acum o altă problemă - în magazine şi depozite nu se mai găsesc ţigle.

Unii dintre ei au luat la rând localităţile din zonă, în speranţa că vor găsi materialele, dar în zadar. În plus, au de îndurat şi lipsa curentului electric.

În comuna Rieni din judeţul Bihor, zilele acestea, mai toţi locuitorii stau căţăraţi pe case pentru a repara acoperişurile distruse de furtună. Mai ales că meteorologii au anunţat alte vijelii.

Şi lipsa ţiglelor din magazine ori depozite este o problemă.

"Nu se găsesc. În tot împrejurul Beiusului, aici, nu este. Am umblat prin Beiuş, prin Stei, la Vaşcau şi nu este. Aşteaptă să vină marfa dar TIR-ul care vine cu marfa e vândut deja."

La nevoie, oamenii improvizează.

"Nu este nici în zonă, nu găsim nicăieri, nu ştiu. Punem folie şi aşteptăm până vine TIR-ul cu marfa, dacă vine. Şi s-o scumpit."

Şi necazurile nu se opresc aici. De duminică, de când furtuna a pus la pământ zeci de stâlpi, localnicii au curent electric doar câteva ore pe zi.

Gheorghe Boca, primarul comunei Rieni: "La reţeaua electrică nu este current dar s-au mişcat foarte bine cei de la Electrică, au adus generatoare şi, din când în când, în reţea avem current datorită acestei situaţii."

Din cele 1.100 de gospodarii din Rieni, peste opt sute au acoperişurile afectate.

Tags: tigla, furtuna,

Sistemul de alertă propus de specialiști, pentru a-i avertiza pe români în cazul unui dezastru
Noi furtuni vin peste România. Ce șanse sunt să se repete evenimentele de duminică
VIDEO PROTVPLUS.RO