Copii din Dolj, lasati fara lapte si corn de autoritati, desi scoala a inceput de aproape 2 luni. Care este cauza


Ultimul update: Miercuri 16 Noiembrie 2016 07:07
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2016 08:11
Categorie: Stiri Sociale

Desi anul scolar a inceput deja de aproape doua luni, unii copii din Dolj nu primesc nici acum laptele si cornul. Mai grav este ca autoritatile nici macar nu stiu cand elevii vor putea beneficia de acest program.

Pana la rezolvarea situatiei, parintii sunt cei care pregatesc pachetul de acasa.

Un sandvis cu salam sau biscuiti cu ciocolata, sunt alternativele pe care le folosesc copiii de la o scoala din comuna doljeana Breasta, unde de la inceputul noului an scolar, produsele din cadrul programului "Lapte si corn" nu au ajuns inca.

Crina Vâlcu, invatatoare: "Copiii au fost obisnuiti de la gradinita cu programul cornul si laptele. Eu am incercat sa le spun ca deocamdata nu stim nimic si ca asteptam sa se revina la acest program."

Parintii le pregatesc in fiecare dimineata un pachetel celor mici.

Nu toti reusesc insa sa le puna copiilor o gustare in ghiozdane .

Marin Nemteanu - director scoala generala Breasta, Dolj: "Comuna noastra se confrunta cu o populatie cu nivel material scazut. Pentru ei, este chiar o mana cereasca cornul si laptele. Ii determina si aceasta gustare sa vina la scoala."

Autoritatile judetene sustin ca produsele din cadrul programului "Lapte si corn" nu au ajuns in scoala din cauza procedurilor de licitatie, dar si a contestatiilor privind firmele desemnate sa livreze cornul si laptele.

Cosmin Vasile - vicepresedinte Consiliul Judetean Dolj: "Guvernul poate interveni in fiecare an la valoarea cuantumului pe fiecare componenta - lapte sau corn - iar daca intervine in iunie, la finalul anului scolar, licitatia finalizata nu o sa poata fi aprobata, nici contractul, pentru ca e o alta valoare estimata."

Anul trecut, elevii din Dolj au primit cornul si lapte abia la o luna dupa inceperea anului scolar.

VIDEO PROTVPLUS.RO