Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, blocata. Nu sunt bani
Data fiind situatia, autoritatile ar putea ceda investitorilor straini o parte din participatia majoritara, in compania care se ocupa de acest proiect.
Acum un an se infiinta compania care urma sa construiasca reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. Guvernul anunta ca statul isi doreste o participatie de 51%, si nu de 20% cat s-a negociat initial.
Mai nou, autoritatile se vad nevoite sa dea inapoi, pe motiv ca cei de la Bruxelles vad acesti bani ca pe un ajutor de stat.
Alegeri 2024
20:29
Câți bani au primit influencerii care l-au promovat pe Călin Georgescu. Unii regretă și se delimitează acum de el
19:45
Ce spun românii care manifestează împotriva lui Călin Georgescu. „Am trecut printr-un regim comunist. Să nu treacă și el”
19:36
Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Dacă s-a încălcat procedura, Curtea Constituțională va anula acest tur de scrutin
18:09
Prima reacție a candidatului care a cerut la CCR anularea alegerilor câștigate de Georgescu. „A înşelat electoratul”
"Pentru anumite tari cu destul de multe probleme cum le avem noi nu vom putea numai pe bugetul de venituri si cheltuieli pe care il avem noi la societatile de stat destul de slabite sa sustinem mari proiecte de dezvoltare energetica in Romania", a declarat Tudor Serban, secretar de stat Ministerul Economiei
Investitia de la Cernavoda este estimata la 4 miliarde de euro. Jumatate ar fi dat statul, jumatate, companiile partenere: CEZ din Cehia, Enel din Italia, RWE din Germania, Iberdrola din Spania, ArcelorMittal si GDF SUEZ.
Si investitorii asteapta o pozitie oficiala. Cea de-a doua centrala nucleara care va fi construita in Romania va fi amplasata cel mai probabil in Transilvania.