Site-urile unde cei care vor sa manance cat mai sanatos pot afla unde si cum au fost produse legumele sau lactatele cumparate
A aparut o noua moda printre orasenii care vor sa manance cat mai sanatos.
Acestia se pot inscrie pe diverse platforme online, unde intalnesc producatori de fructe si legume. In final, toata lumea este multumita. Primii au alimente proaspete, iar ceilalti, au clientii asigurati.
"PlatFerma" este un site care ne ajuta sa localizam pe harta ferma cea mai apropiata de noi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
E simplu, ma aflu la Brasov si caut un taran de la care vreau sa cumpar branzeturi. Nu trebuie decat sa aleg de pe harta si am intreaga poveste a celei mai apropiate ferme: cine si cum creste animalele, in ce fel produce alimentele si cum pot face comanda.
Clientii cumpara cu incredere pentru ca in prealabil fermele au fost verificate de cei care intermediaza tranzactiile.
Reporter: Tu esti prezenta la ferme.
Ada Teciu, initiatoarea site-ului Platferma: Exact, cu aparatul foto, cu un pix, o agenda. Sunt atat de deschisi si intotdeauna te asteapta cu ceva. E atat de frumos
Reporter: Si gusti?
Ada Teciu: Dar bineinteles ca gust, pai nu de-aia ma duc, sa vad eu ce sa mananc?"
"Inspectia" PlatFermei va merge, de exemplu, si la trei frati care cresc langa Brasov peste 1500 de oi si 100 de vaci. Au ajuns la a cincea generatie in aceasta familie de cand fac in gospodarie branzeturi, carnati si pastrama.
Gerorge Catean, fermier: "Fara un client sigur si care, cat de cat, sa ne fie recunoscator pentru tot ceea ce facem, si noi suntem recunoascatori la randul nostru, noi nu vom putea supravietui."
Sotii Preotu din Albota, Arges, vand pe internet 25 de soiuri de legume pe care le cultiva in 5 solarii. Sunt incantati ca se afla in aceeasi comunitate online cu alti fermieri de incredere.
Ovidiu Preotu, fermier: "Mi se pare o idee extraordinara sa fim toti la un loc si sa se poata cumpara produse romanesti. Anul acesta am reusit sa montam si niste camere web si lumea ne poate urmari in direct absolut tot ce facem noi in cursul zilei aici."
"Taranii Dobrogeni" este un grup pe Facebook prin intermediul caruia producatorii locali isi intalnesc cumparatorii. In total sunt 10.000. In momentul in care in grupul online s-au strecurat si anunturi inselatoare, initiatoarea s-a hotarat sa verifice personal fermele.
Ioana Morosanu, initiatoarea platformei Taranii Dobrogeni: "Intentionez sa merg la fiecare ferma in parte sa vad ce produce, ce vinde, ca sa ma conving ca sunt naturale."
Comunicarea directa dintre producator si cumparator are un alt avantaj: pretul, pentru ca dispar intermediarii.