Coada de un kilometru la Galati. 200 de preoti au purtat pe strazile orasului moastele Sfintei Filofteia

27-11-2016 18:42


Procesiune cu greutate la Galati. Peste 200 de preoti imbracati in straie de sarbatoare poleite au purtat pe strazile orasului moastele Sfintei Filofteia, protectoarea copiilor, aduse de la Curtea de Arges.

Mai bine de o mie de credinciosi s-au asezat, apoi, la coada, pentru a se inchina la racla sfintei, in fata catedralei.  Sirul de preoti parea nesfarsit. Cu vesmintele lor stralucitoare au umplut strazile din Galati, in preajma Sarbatorii Sfantului Andrei - protectorul orasului.

Prelatii s-au adunat intr-o intersectie din patru directii si au creat un moment impresionant cand au fost aduse ramasitele Sfintilor Vasile, Nicolae si Andrei. In urma lungului sir de preoti erau purtate intr-o racla invaluita in fum de tamaie si moastele Sfintei Filoteia.

Moastele Sfintei Filoteia au fost aduse la Galati de Arhiepiscopul Calinic al Argesului si Muscelului. A murit la 12 ani si este considerata ocrotitoarea copiilor.

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos: "Uitati-va, o fetita de 12 ani, care e martirizata ca a facut bine oamenilor, din timpul Basarabiei, a venit la Dunarea de Jos, Sfanta Filofteia..."

Credincioasa: "Am venit pentru Sfanta Filofteia, Sfantul Andrei, moastele care s-au adus astazi. Pentru ."

Credincioasa
: "Pentru sanatate, pentru mantuire, pentru pace si bunastarea poporului roman."

In fata catedralei din Galati, crestinii au format o coada pe un kilometru, iar unii ar fi vrut sa intre in fata.

Moastele sfintilor Filofteia si Andrei vor ramane in fata catedralei, zi si noapte, pentru inchinare, pana pe 1 decembrie.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO