Ploaia marunta si frigul de afara nu i-au alungat pe credinciosii veniti la moastele Sfantului Dumitru. "Am stat si 12 ore"

Ultima actualizare: 30-10-2016 07:04

Este o noua zi de sarbatoare pentru crestinii ortodocsi. Daca miercuri a fost Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir, joi este praznuit Sfantul Dumitru cel Nou sau Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucurestiului.

Asadar, pe Dealul Patriarhiei a fost inca o noapte de pelerinaj petrecuta in rugaciune. Printre oamenii care au venit manati de credinta si speranta, s-au amestecat insa si impostori in haine cernite, demascati in final de politie.

Mii de persoane au indurat si ploaia marunta si frigul ca sa ajunga la raclele cu moastele sfintilor Dumitru, Stefan si Constantin si Elena.

"Am stat si 12 ore in ceilalti ani. Anul asta: de la 7 si pana acum. Dumnezeu ne-a intarit", spune o credincioasa.

Aceste femei au batut cale lunga pana la Bucuresti - mii de kilometri: "Am venit din Londra ca sa vin la sarbatoarea asta care este o sarbatoare foarte mare pentru noi si de cand am ajuns aici s-a incalzit, nu mai ploua, nu mai este vant".

Legendele spun ca Sfantul Dumitru cel Nou, praznuit joi, si-ar fi prevestit moartea: "Cand a murit a murit intre stanci si nu a fost gasit, l-a scos apa la fata aia posedata. Stim si noi asa in mare ca mai cumparam si noi carti si mai cititm."

Alti pelerini au venit special pentru ca au auzit ca au fost aduse la Bucuresti moastele Sfantului Stefan: "Ale Sfantului Dumitru le-am sarutat in mai multe randuri, dar ale Sfantului Stefan inca nu si e sfantul meu protector."

Printre pelerini s-au plimbat si falsi calugari, care au profitat de bunavointa crestinilor si au facut bisnita cu obiecte bisericesti.

POLITIA LOCALA A MUNICIPIULUI BUCURESTI :

Ai autorizatie?

Pentru? 

Sa vinzi!

Pai, nu.

Pai, uite, oamenii astia au.

Da, dar astia au dat 16 milioane.

Barbatul ar fi incercat chiar sa isi gaseasca un loc la o manastire din judetul Constanta, spun politistii.

Pe Dealul Mitropoliei pelerinajul continua. Racla cu moastele Sfantului Dumitru va ramane in baldachin pana vineri. Moastele Sfantului Stefan vor fi duse insa inapoi in Grecia, joi seara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO