Coada de taur fiarta in vin rosu, stridii si caviar. Cu ce meniuri va puteti surprinde partenerul de Valentine's Day
Constienti ca dragostea trece prin stomac, bucatarii incearca sa-i ajute pe indragostitii care serbeaza sambata Ziua Sfantului Valentin.
Restaurantele au pregatit meniuri afrodisiace care sa le trezeasca apetitul pentru iubire. In topul preferintelor, se afla coada de taur fiarta in vin rosu, stridiile si caviarul.
Vorba cantecului, daca ma iubesti cu adevarat, da-mi sa mananc. "Dar nu orice", tin sa completeze bucatarii profesionisti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Intr-un restaurant, preparatul-vedeta de Ziua Indragostitilor vine din Spania. Coada de taur este adusa din Madrid si este destul de greu de preparat. Dupa ce sta cateva zile la marinat, bucatarii o fierb timp de trei ore in vin rosu.
Cum se simt cei care mananca un astfel de preparat? Bucatar: "Ca niste toreadori din Spania, la fel ca in coridele din Madrid. Este o carne frageda, foarte buna, este afrodisiac datorita vinului rosu."
Alti bucatari le recomanda domniolr sa comande pentru partenera caviar, fara sa se uite la pret.
Restaurantele au pregatit meniuri speciale. 165 de lei: ton rosu, somon tartar, muschi de vitel si, desigur, nelipsitul desert.
Chef Orlando Zaharia: "Tartar de somon si un baton de ton rosu, gatit pe plita, dupa care este dat prin diferite arome pentru a imbunatati gustul, zeama de lamaie si plante vii proaspete, icre, portocale, clorofila de busuioc. Mix de gusturi, asa cum este si dragostea pe care o oferim si o primim."
Fructele de mare se afla in topul mancarurilor afrodisiace.
Chef Nicolae Vasile: "Crevetii black tiger, in pesmet panco, pesmet japonez obtinut doar din miez de paine. Aici avem o dulceata din zmeura si ardei iute, care va fi sosul pentru creveti."
Iar cand vine vorba de dulciuri, probabil orice femeie cedeaza in fata lor, mai ales cand ciocolata este acoperita de capsuni.
Specialistii au si o explicatie. Nu mancarea in sine este afrodisiaca. Responsabile pentru trezirea simturilor sunt anumite substante pe care le contin preparatele, cum ar fi vitamina E, saruri minerale, acid folic, care au un rol important in dirijarea secretiilor hormonale, iar unele provoaca imbunatatirea circulatiei sanguine la nivel local.