Clipe de groaza pentru o familie din Alba, dupa ce casa lor a luat foc: "Un pacient are arsura de aproape 100%"

01-10-2015 08:07


O familie din Alba a trecut prin "infern", miercuri noapte. Casa in care locuiau oamenii a luat foc si - rand pe rand - toti au ajuns la spital, cu arsuri serioase.

O bunica de 82 de ani si o fata de 24 erau in locuinta, cand s-a declansat incendiul, iar 3 barbati au sarit sa le ajute, cu pretul vietii. Le-au scos pe fereastra, din camera cuprinsa de foc, dar curajul nu i-a ferit de flacarile care au mistuit totul in cale.

Unul dintre ei are arsuri pe "suta la suta din suprafata corpului", spun medicii. Femeia de 82 de ani si tanara de 24 de ani erau in casa cand a izbucnit incendiul, iar barbatii stateau afara in curte. Cand au vazut valvataia, au sarit ingroziti sa le scoata pe cele doua din mijlocul flacarilor.

Intre timp, vecinii s-au mobilizat si au reusit sa stinga focul, pana la sosirea pompierilor.

Martor: "A luat foc acoperisul, sotul a tras furtunul ca avem apa curenta si a stins focul."

Si femeile, si cei trei barbati - de 23, 25, respectiv 49 de ani - au suferit arsuri serioase.

Locotenent colonel Nicolae Negoita - Detasamentul de pompieri Aiud: "Am constatat la fata locului existenta a cinci victime, din care trei mai grav. In momentul de fata doua se afla la spitalul municipal Aiud si celelalte sunt transportate catre Cluj Napoca."

Iosif Stoian, medic Spitalul Aiud: "Au arsuri extinse si au arsuri de cai respiratorii, toti sunt intubati. Un pacient are arsura de aproape 100% din suprafata acesta este cu risc mare de a deceda."

In timp ce medicii fac eforturi pentru a-i salva pe raniti, pompierii au demarat o ancheta pentru a lamuri cauzele incendiului.

VIDEO PROTVPLUS.RO