Clădirile marcante ale Bucureștiului, decorate de designeri internaționali, pentru Crăciun
Inspiraţi de artiştii care fac din Londra, Paris sau New York locuri de poveste în perioada sărbătorilor, şi designerii angajaţi să decoreze clădirile marcante ale Bucureştiului s-au întrecut pe ei, anul acesta.
S-au jucat cu luminile şi culorile specifice Crăciunului, iar rezultatul este pe măsură.
Cu un farmec aparte, casa Miței Biciclista, restaurată recent, a fost îmbrăcată cu mii de ghirlande luminoase. Designerii s-au jucat cu arhitectura în stil baroc şi au folosit mult roşu şi verde, culorile specifice Crăciunului. Doi soldaţi, inspiraţi din „Spărgătorul de nuci”, "păzesc" intrarea, iar trenuleţul roşu din față se aprinde, seara.
Nicu Bocancea, designer florist: „Am folosit în primul rând decoraţiuni naturale, cu codiţele acestea roşii, conurile de brad, brad argintiu din Danemarca. Vorbeam cu cei de la Mița Biciclista şi am hotărât că ne dorim să creăm cea mai instagramabilă casă din Bucureşti, să nu semene nici cu casa din turtă dulce a lui Moş Crăciun, ne bucurăm că sunt sute de trecători în fiecare zi care stau, pozează clădirea”.
Extrem de mulţi vizitatori atrage în această perioadă şi hotelul Marmorosch, decorat cu ajutorul unui designer lituanian, Mantas Petruškevičius, recunoscut la nivel european pentru proiectele sale.
Este o poveste în spatele acestor decoraţiuni, bradul impozant, înalt de șapte metri simbolizează puterea, potrivit designerului lituanian, puterea fostei bănci ce a avut sediul în această clădire, cea mai importantă bancă din România de la începutul secolului trecut. Însă, mai impresionanat este decorul de afară, trei cerbi care ies din pădure şi sunt înconjuraţi de 200 de luminiţe, simbolizând bucuria specifică Crăciunului.
Claudia Stan, director regional vânzări: „Şi afară, aceeaşi lumină, acelaşi simbol al optimismului, al bucuriei, dar spune şi cumva că vă invităm să căutaţi lucruri ascunse în hotelul nostru”.
În zona centrală a Bucureştiului şi cafenelele arată spectaculos. Designerii s-au inspirat de la colegii lor din marile capitale europene, şi au folosit decoraţiuni clasice. Au dispărut instalaţiile multicolore cu care eram obișnuiți până acum.
Nicu Bocancea, designer florist: „De la an la an, observăm o creştere în a decora locuinţele, fie ele locuinţe private, fie restaurante, cafenele, şi pe fiecare parte le concretizăm în funcţie de arhitectura clădirii, este o clădire modernă, ori cu istoric, ca cea din spatele nostru.”
Inclusiv proprietarii de case care îşi permit financiar apelează la firme specializate pentru a-şi găti locuinţele de sărbătoare.