Chinezii se minuneaza in fata unei descoperiri facute de romani. Celulele care pot salva milioane
Descoperire uimitoare. Medicii au identificat in organismul nostru telocitele - celule pe care le avem cu totii si care pot salva milioane de oameni.
Initial, doctorii au crezut ca telocitele pot repara tesuturile inimii si ale plamanilor, dar acum au aflat ca ii pot ajuta si pe cei care sufera de insuficienta respiratorie.
Din pacate, desi descoperirea este facuta de specialistii romani, statul nu are fonduri pentru ei. China si Statele Unite, in schimb, nu vor sa piarda ocazia.
Cel care se minuneaza in fata telocitelor in laboratorul de la Institutul "Victor Babes" din Bucuresti este profesorul Xiangdong Wang. Adica directorul Centrului de Cercetari Biomedicale din Shanghai, un loc unde sunt tratati 10.000 de pacienti pe zi.
Chinezul face parte dintr-un grup de cercetatori care s-au unit cu ai nostri si au reusit, in mai putin de un an, sa decopere telocite nu doar in inima, ci si in plamani, trahee, creier, tub digestiv, esofag, pancreas, glande salivare si vezica urinara.
De ce sunt atat de importante, din moment ce exista peste tot in organism? Pentru ca pot repara tesuturi, sustin specialistii. In cazul unui infarct, de exemplu, medicii au observat, pe studii facute asupra sobolanilor, ca, la o luna de la producerea lui, la periferia leziunii incep se se formeze noi vase de sange.
Asadar, telocitele ne apara de buna voie. Iar specialistii studiaza acum modalitatea prin care aceste celule ar putea fi indreptate spre organele bolnave. In momentul de fata prelungirile foarte lungi ale telocitei actioneaza ca un canal prin care celulele stem aflate in vecinatate sunt directionate catre zonele sensibile ale organismului.
Rezultatele sunt uimitoare, insa responsabilii de la noi nu se grabesc sa finanteze cercetarile, asa cum vor sa faca Statele Unite si China.
La ultimul concurs de cercetare organizat anul trecut, proiectul telocitelor a fost descalificat, iar banii s-au dus pe finantarea unor pantofi medicinali.