Certificatele de eficienta energetica, obligatorii din 2011!

06-01-2010 00:00

Ceea ce in 2009 era o certitudine, in 2010 a devenit o problema. Este vorba despre certificatele de eficienta energetica ale apartamentelor, acte fara de care, din prima zi a anului, romanii nu ar mai fi putut sa-si vanda casele.


Masura nu mai este obligatorie, dupa ce Ministerul Dezvoltarii le-a amanat pentru inceputul lui 2011. Motivul - exista riscul sa blocheze piata imobiliara. Auditorii energetici nu sunt insa de acord.

Din certificatele de eficienta energetica pentru apartamente vom afla cat de multa caldura pierd acestea si cata energie consuma pentru asigurarea confortului termic. Mai mult, un certificat ne poate spune si cat de luminos este un apartament.

Reprezentantii Ministerului Dezvoltarii anuntau in decembrie ca fara acest document, romanii nu-si vor mai putea vinde apartamentele de la 1 ianuarie 2010. Noul ministru, Elena Udrea, a amanat intrarea in vigoare, cu un an.

Specialistii sustin insa ca o evaluare energetica a unui apartament ar dura cel mult doua zile. Cat despre pret, pentru o locuinta cu doua camere, certificatul ar costa pana in 200 de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO