Cele mai bune echipe de atelaje cu doi cai s-au adunat sa concureze in Bihor. O pereche ajunge pana la 100.000 de euro
Eleganta si spectacol la marginea unei comune din Bihor.
Acolo s-au adunat cele mai bune echipaje de atelaje cu doi cai din Romania si din Ungaria.
Concurentii vor incerca sa convinga juriul de calitatile frumoaselor animale, in trei probe: dresaj, maraton si cursa cu obstacole.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prima zi a fost rezervata probei de dresaj. Spectacolul a fost deosebit, mai ales ca printre participanti s-a numarat si un multiplu campion european.
Gergely Rakoczi - multiplu campion european: "Din 7 zile, 8 antrenam. Duminica liber. Am inceput cind am avut 10 ani, acasa intotdeauna am avut cai, am mers la concursuri, l-am ajutat pe taica-meu."
Pe cat este de frumos acest sport, pe atat este de complicat.
Sanda Demeter - secund in echipa Babo Kalman: "Antrenamentele cu cai se desfasoara zilnic, pentru ca si caii sa fie intr-o forma optima pentru concursuri. E destul de dificil, dar e foarte frumos."
Babo Kalman - driver: "Am inceput la concursuri de o zi, la zilele satelor si dupa aia m-am hotarit sa particip si in divizia A. Nu e ca e foarte greu, dar sant ore intregi de lucru."
Ludovic Rakoczi - director de concurs: "Este primul concurs aici la Osorhei, este o pista noua, un teren nou si este o dovada ca sportul ecvestru in Bihor evolueaza."
Cinci echipe de arbitri au urmarit cu atentie fiecare concurent.
Doctor Anca Bogdan - arbitru: "Noi trebuie sa vedem cit de bine calul se supune cerintelor si ajutoarelor driver-ului, cit de supus este, cit de bine este dezvoltata musculature, articulatiile, in asa fel incit sa poata sa reactioneze in cel; mai scurt timp si fara greseala."
Echitatia este si un sport costisitor. O pereche de cai poate ajunge pana la o suta de mii de euro. Iar un atelaj costa intre 12 si 20 de mii de euro.
Concursul de la Osorhei se va incheia duminica.
Sursa: Pro TV
Etichete: concurs, bihor, echitatie, cai, spectacol, probe, dresaj, atelaje,
Dată publicare:
15-07-2017 08:46