Zeci de caini Husky, Samoyed si Malamut, la concursul canin din Cluj. Competitia a atras sute de admiratori ai acestor rase

Dată publicare: 18-10-2015 18:26
Dată actualizare: 21-10-2015 07:00


Daca fratii lor trag de sanii, pe zapada, la Polul Nord, la noi, 80 de caini neastamparati din rasele Husky, Samoyed sau Malamut de Alaska s-au intrecut la Cluj, la concursul de atelaje canine pe uscat.

Aranjati in formatie, cainii bine antrenati au demonstrat ca stiu sa raspunda la comenzile stapanului, ca sa castige o cursa.

Chiar daca n-au zapada, doi Husky isi dau silinta, pe o alee din parc, sa-l ajute pe stapan sa treaca de linia de sosire si sa scoata un timp bun in competitie. Din urma vin alti doi concurenti agili.

Niste concurenti nerabdatori din Republica Moldova abia astepau sa ia startul. La noi au venit pentru prima data, dar au experienta de la competitiile din Ucraina.

"Concuram cu doi caini Husky siberian: un baiat are 2 ani jumate si o fetita de 3 ani. O sa incercam azi sa scoatem un timp bun", spune Andrei

Razvan a venit de la Timisoara pentru concurs. Daca nu va castiga trofeul, se gandeste ca este o ocazie excelenta sa-si antreneze cainii pentru competitiile pe zapada.

Razvan Turcas: "Ce presupune antrenamentul pentru astfel de concursuri? Pur si simplu sa ii scoti la alergat, sa-si stie locul fiecare, sa nu se incurce in linii, sa tina ritmul si cu cat ii scoti mai mult, ii ajuti sa tina ritmul si sa scoti timp mai bun."

Copiii s-au adunat repete sa admire cainii, mandri nevoie mare cand s-au vazut in centrul atentiei.

Andrei are 7 ani si a venit impreuna cu cainele sau Husky. A vrut sa il convinga pe tatal lui sa-l inscrie in competitie: "Il cheama Achi, are 8-9 luni, s-a nascut de Ziua Indragostitilor. Mai imi spune tati cum sa il dresez."

In afara curselor de atelaje, concurentii au participat si la cea de canicross, in care stapanul trebuie sa alerge cu cainele legat cu lesa.

Cei care au reusit sa scoata cel mai bun timp au fost rasplatiti cu premii: mancare si servicii veterinare pentru caini. Astfel de competitii reprezinta etapa pregatitoare pentru concursurile de atelaje canine pe zapada care vor fi organizate la iarna.


VIDEO PROTVPLUS.RO