Cel mai mare exportator de lemn din România închide o fabrică și își reduce cu 30% operațiunile. Ce motive invocă
Cel mai mare producător de cherestea din România, fosta Holzindustrie Schweighofer, închide o fabrică la Suceava și își reduce operațiunile din țară cu 30%, din cauza condițiilor dificile de pe piața lemnului, inclusiv legislative.
HS Timber Productions (fosta Holzindustrie Schweighofer) a anunțat că o parte din operațiunile fabricii de cherestea din Rădăuți și întreaga activitate din cadrul fabricii de panouri din lemn masiv din Siret vor fi întrerupte începând cu 30 martie 2022, “din cauza condițiilor generale dificile de pe piața lemnului”, scrie Obiectiv de Suceava.
Astfel, capacitatea de debitare a HS Timber Productions în România va fi redusă cu 30%.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Restrângerea activității vizează doar fabricile din județul Suceava, alte două fabrici de cherestea și o fabrică de panel din România ale HS Timber Productions își vor continua activitatea normal.
Conform companiei, unul dintre principalele motive ale restructurării constă în provocările din ce în ce mai mari din România, mai precis mediul legislativ instabil și măsurile restrictive de pe piața lemnului.
600 de angajați, afectați de închiderea fabricii din Rădăuți
Achiziția de lemn rotund pe piața din România a fost limitată începând cu 2016. Ucraina și Rusia nu mai sunt disponibile pentru achizițiile de materie primă, din cauza interdicțiilor de export în vigoare în aceste țări.
În plus, întârzierile lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din regiune, precum și birocrația laborioasă în materie de importuri, fac ca importurile de lemn din alte state membre ale Uniunii Europene să fie foarte dificile. Mai mult decât atât, producția de energie verde și vânzarea de certificate verzi este extrem de anevoioasă.
Aproximativ 600 de angajați vor fi afectați de restructurare și compania spune că încearcă să le ofere cât mai multora dintre ei oportunități de a continua să lucreze în cadrul grupului în România.
Sursa: Agerpres
Etichete: suceava, romania, cherestea, Schweighofer, lemn,
Dată publicare:
19-01-2022 09:35