Cei mai tari bucatari din lume au venit la Bucuresti. Preparatele care te fac sa-ti ploua in gura in toate limbile Pamantului
Primul mars al maestrilor bucatari din toata lumea a avut loc la Bucuresti. Parada celor peste 150 de chefi, a fost unul dintre momentele congresului de traditii culinare, gazduit in premiera de tara noastra.
In timp ce o parte dintre invitati se plimbau prin oras si faceau poze de grup, altii asudau in fata plitelor incinse.
Asiaticii au adus combinatii neasteptate intre dulce, acrisor, sarat si umami, gustul algelor. Iata o tocanita care ii intriga de-a dreptul pe colegii din Israel, atrasi de legumele taiate in stea si de batonul de scortisoara.
"-Este cu porc sau cu vita?
-Vita.
-De la vaca? Sau de la miel?
-Vita, cotlet"
"Poti folosi si pui, porc sau vita, orice carne iti place! Este o mancare thailandeza cu lapte de cocos, ardei iuti si tot felul de mirodenii", isi lauda preparatul si reprezentantul Thailandei.
Mult mai simple, dar savuroase sunt aceste turtite nord-americane, din coca de porumb umpluta cu branza, si fripte usor in tigaie.
"Este un fel de mancare traditional mexican, se numesc "grasunele". Poti sa le mananci cu putin sos. Se face din rosii, ardei iuti, ceapa, sare si atat!", spune reprezentanta Mexicului.
Iata o idee propusa de islandezi, pentru masa de sarbatori.
"-Romanilor le place foarte mult mielul.
-Si islandezilor. De Pasti si noi mancam tot miel"
Sunt fileuri subtiri fripte iute pe gratar, cate 7 minute pe fiecare parte. Exista totusi un mare secret- amestecul de busuioc, cimbru, rozmarin si coriandru in care sunt tavalite bucatile.
Cei peste 150 de profesionisti ai oalelor si tigailor ar putea desena harta gastronomica a lumii. Pana duminica, reprezentantii celor 39 de tari trebuie sa decida ce retete includ in enciclopedia gastronomica; pentru inceput, vor fi tiparite 30 de mii de exemplare. Si da, exista liste de asteptare pentru asa ceva!
Nu e de mirare ca alegerile sunt delicate. Fiecare maestru lupta sa-si impuna reteta.
"Piesa de rezistenta este iepurele la cuptor. Si cu o salata simpla e minunat! Sta cam o ora si jumatate la cuptor, la foc mic", spune reprezentantul Maltei.
Chiar si in fata atator variante, sunt chefi care prefera tot traditionalul covrig.
"Ca de obicei, mancarea sarata deschide apetitul. Si la bautura, si la degustare!"
La degustare sunt invitati, in acest weekend, toti pofticiosii. Mai ales ca maine va avea loc si un concurs- spectacol pentru preparatorii de pizza.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, bucatari, pizza, preparate, international,
Dată publicare:
14-03-2014 19:04