Cei mai tari bucatari din lume au venit la Bucuresti. Preparatele care te fac sa-ti ploua in gura in toate limbile Pamantului

×
Codul embed a fost copiat

Primul mars al maestrilor bucatari din toata lumea a avut loc la Bucuresti. Parada celor peste 150 de chefi, a fost unul dintre momentele congresului de traditii culinare, gazduit in premiera de tara noastra.

In timp ce o parte dintre invitati se plimbau prin oras si faceau poze de grup, altii asudau in fata plitelor incinse.

Asiaticii au adus combinatii neasteptate intre dulce, acrisor, sarat si umami, gustul algelor. Iata o tocanita care ii intriga de-a dreptul pe colegii din Israel, atrasi de legumele taiate in stea si de batonul de scortisoara.

"-Este cu porc sau cu vita?
-Vita.
-De la vaca? Sau de la miel?
-Vita, cotlet"

"Poti folosi si pui, porc sau vita, orice carne iti place! Este o mancare thailandeza cu lapte de cocos, ardei iuti si tot felul de mirodenii", isi lauda preparatul si reprezentantul Thailandei.

Citește și
bucatar
Salam de porc cu 3% carne si fructe de mare recongelate. Bucatarii lupta pentru un meniu curat si dau in judecata ANPC
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Mult mai simple, dar savuroase sunt aceste turtite nord-americane, din coca de porumb umpluta cu branza, si fripte usor in tigaie.

"Este un fel de mancare traditional mexican, se numesc "grasunele". Poti sa le mananci cu putin sos. Se face din rosii, ardei iuti, ceapa, sare si atat!", spune reprezentanta Mexicului.

Iata o idee propusa de islandezi, pentru masa de sarbatori.

"-Romanilor le place foarte mult mielul.
-Si islandezilor. De Pasti si noi mancam tot miel"

Sunt fileuri subtiri fripte iute pe gratar, cate 7 minute pe fiecare parte. Exista totusi un mare secret- amestecul de busuioc, cimbru, rozmarin si coriandru in care sunt tavalite bucatile.

Cei peste 150 de profesionisti ai oalelor si tigailor ar putea desena harta gastronomica a lumii. Pana duminica, reprezentantii celor 39 de tari trebuie sa decida ce retete includ in enciclopedia gastronomica; pentru inceput, vor fi tiparite 30 de mii de exemplare. Si da, exista liste de asteptare pentru asa ceva!

Nu e de mirare ca alegerile sunt delicate. Fiecare maestru lupta sa-si impuna reteta.

"Piesa de rezistenta este iepurele la cuptor. Si cu o salata simpla e minunat! Sta cam o ora si jumatate la cuptor, la foc mic", spune reprezentantul Maltei.

Chiar si in fata atator variante, sunt chefi care prefera tot traditionalul covrig.

"Ca de obicei, mancarea sarata deschide apetitul. Si la bautura, si la degustare!"

La degustare sunt invitati, in acest weekend, toti pofticiosii. Mai ales ca maine va avea loc si un concurs- spectacol pentru preparatorii de pizza.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Romania gazduieste in premiera Congresul Mondial de Gastronomie. Tara noastra, inclusa intr-o enciclopedie culinara globala
Romania gazduieste in premiera Congresul Mondial de Gastronomie. Tara noastra, inclusa intr-o enciclopedie culinara globala

Peste 150 de chefi bucatari din toata lumea au sosit joi la Bucuresti, la primul congres mondial de traditii culinare gazduit de tara noastra.

Salam de porc cu 3% carne si fructe de mare recongelate. Bucatarii lupta pentru un meniu curat si dau in judecata ANPC
Salam de porc cu 3% carne si fructe de mare recongelate. Bucatarii lupta pentru un meniu curat si dau in judecata ANPC

Pentru ca magazinele sunt pline de produse stricate care ajung in farfuriile oamenilor, zeci de bucatari profesionisti au dat in judecata Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.