Ce joburi se cauta in strainatate in 2010?


Ultimul update: Marti 24 Iulie 2012 04:02
Data publicarii: Miercuri 16 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Munca

Cererile pentru un loc de munca in strainatate s-au triplat in ultima luna, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-o statistica a www.tjobs.ro, portal ce reuneste peste 400 de companii care recruteaza romani.

Aceleasi statistici arata ca, anul acesta, au plecat sa munceasca in strainatate peste 250.000 de romani, dintre care aproape un sfert au fost angajati in domenii conexe turismului, cum ar fi restaurante, hoteluri si vase de croaziera, unde au castigat in medie 1.250 euro lunar.

Criza s-a resimtit puternic pe pia­ta locurilor de munca in strainatate, do­meniul constructiilor si cel al ingrijirii de copii şi batrani fiind cele mai afec­tate. "Strainii au un sistem foarte bun: primesc bani de la stat ca sa stea acasa cu copiii, asa ca renunta la bone. De exemplu, in Marea Britanie, mamele sub 30 de ani primesc 700 de lire pe luna plus plata chiriei, asa ca prefera sa se ocupe singure de copil decat sa plateasca un strain. Cat despre constructii, nici nu mai poate fi vorba. Cel putin in Spania, oferta e aproape inexistenta in acest domeniu", a declarat pentru Gandul Calin Stefanescu, manager Tjobs.

Sursa: Gandul

La anul, crestere de 2% din PIB? Asa spune Emil Boc!
Peste 6.000 de angajati ai CFR Marfa vor fi disponibilizati!
Somajul, la un nou record in noiembrie!
Peste 6.000 de angajati ai CFR Marfa vor fi disponibilizati!
Somajul, la un nou record in noiembrie!
VIDEO PROTVPLUS.RO