Sistemul care ii ajuta pe parinti sa vada notele de acasa. Cum functioneaza cataloagele online

Dată publicare: 12-10-2011 17:43
Dată actualizare: 30-10-2012 23:35


Scoala romaneasca nu mai e nici pe departe ce a fost, dar nici parintii nu mai pot fi pacaliti usor, cu un carnet in care fiecare elev isi poate modifica singur notele.

Din ce in ce mai multe institutii de invatamant au introdus catalogul online.

Astfel, parintii vor fi la curent cu situatia scolara a odraslelor. Sistemul este deja functional in cateva licee din Iasi, Arad si Bucuresti.

Catalogul scolar informatizat este un computer in sine. Notele trecute aici pot fi vazute apoi de director si diriginte.

Daca profesorul foloseste catalogul scolar informatizat, parintele care are abonament poate verifica situatia scolara a copilului sau printr-un singur click'.

Pentru asta are nevoie de internet si de o parola pe care o primeste de la scoala. Evident, va avea acces doar la informatiile legate de fiul sau de fiica sa.

In sectiunea ''informatii absente'', parintele o sa afle de la ce materii a chiulit copilul. Iar ca sa vada daca a stralucit sau nu la cursuri, el va intra la rubrica ''informatii note''.

Sunt insa multi bani la mijloc: 40-50.000 de euro pentru fiecare scoala. In afara de Bucuresti, un astfel de sistem se implementeaza acum si la Arad. La Iasi exista cataloage online de 2 ani.


VIDEO PROTVPLUS.RO