Cat costa chiria in cel mai mare complex de locuinte construit de stat. Din 19 blocuri sunt gata 3
Constructia celui mai mare complex de locuinte pentru inchiriat din Romania ar putea fi reluata daca executivul va ceda Primariei Capitalei cinci hectare de teren.
Acolo ar putea sa apara ansamblul "Tonitza", inceput acum mai bine de un deceniu, dar care n-a fost nici pana astazi finalizat. Dintre cele 19 blocuri care trebuiau ridicate, oficialii au avut bani sa termine trei.
Lucrarile la complexul situat pe Soseaua Vitan Barzesti au demarat in anul 2000 si abandonate din lipsa de fonduri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pana acum s-au construit pe o suprafata de 1,2 hectare de teren trei blocuri de locuinte. Proiectul initial prevede insa ca pe intreaga suprafata de peste 7 hectare de teren sa fie construite 19 blocuri. Asta ar insemna ca ansamblul de locuinte sa dispuna de 828 de apartamente si 200 de locuri de parcare.
Apartamentele construite sunt inchiriate tinerilor cu sume de 10 ori mai mici fata de tarifele de pe piata libera: 20 de euro pentru o garsoniera si 30 de euro pentru un apartament cu doua camere.
Chiriasii din aceste blocuri trebuie sa depuna un dosar la Primaria Capitalei. Au prioritate cazurile sociale si familiile cu copii. Solicitantii trebuie sa aiba un loc de munca si sa nu depaseasca varsta de 35 de ani.
Eugen Andrei, chirias: "Am fost institutionalizat. M-a ajutat foarte mult. Fiind salariile foarte mici in constructii, un milion e foarte bine fata de chiriile de pe piata".
Alexandru Otovos, chirias: "Am fost multi in casa, 4 familii in trei camere, multi copii. De 11 ani avem dosar, am avut... Ne prinde bine, e mai putin ca in alta parte".
Ca sa poata finaliza acest proiect, Primaria Capitalei cere guvernului trecerea din proprietatea statului in cea a muncipialitatii a unui teren invecinat de 5 hectare.
Dan Darabont, viceprimarul Capitalei: "Terenul ramas sa revina la administratia Primariei Municipiului Bucuresti, pentru a putea dezvolta un proiect in regie proprie de constructie de locuinte".
Pentru finantarea constructiei, primaria se gandeste sa apeleze la credite bancare.